Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Solidariteit op de woningmarkt: samen wonen en leven

di 29 maart 2022, 19:00 - 21:30

Waar denk jij aan bij ‘solidariteit’? Hoe ervaar jij solidariteit in Utrecht? Hoe ervaar jij de woningmarkt in Utrecht en hoe kunnen we solidair omgaan met elkaar als het gaat om wonen in Utrecht?

De woningmarkt is op veel plekken Nederland niet altijd toegankelijk voor iedereen: dit geldt voor alle leeftijden. Het blijkt vaak lastig om een woning te kunnen vinden en huurprijzen zijn niet voor iedereen betaalbaar. Studenten ervaren de enorme run op kamers waarvoor er hospiteer-avonden worden georganiseerd en het vaak een hele kleine kans is om gekozen te worden. Families die hun eigen stad moeten verlaten door de oplopende huurprijzen, verhuizen naar plekken waar hun familie en vrienden niet meer in de buurt wonen. Toch zijn er veel leegstaande panden en huizen waar er meer plek zou kunnen zijn voor meerdere mensen.

Tijdens deze dialoog onderzoeken we gezamenlijk hoe solidariteit eruit kan zien in de huidige woningmarkt. Hoe kunnen we op een solidaire manier samen wonen en leven? Zijn er al momenten waarop jij solidariteit merkt om je heen, in je eigen buurt of stad?

Op dinsdag 29 maart gaan we in Buurthuis de Leeuw in dialoog over solidariteit op de woningmarkt en het samenwonen en in leven in Utrecht. We hopen om met mensen van verschillende generaties van ideeën en gedachten te wisselen over dit thema. Studenten van de Hogeschool Utrecht zorgen met een creatief product voor een uitgebreide kennismaking tussen alle deelnemers!

Doe je mee? Aanmelden kan via de rode knop bovenaan!

 

Programma

19:00 Inloop en ontvangst

19:30 Kennismakingsspel

20:00 Dialoog in groepen

21:15 Inzichten met elkaar delen

21:30 Afsluiting

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaatsvinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Gegevens

Datum:
di 29 maart 2022
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Buurtcentrum de Leeuw
Samuel van Houtenstraat 1
Utrecht, 3515 EA Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.