Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Creatieve dialoogreeks: In harmonie met je omgeving

wo 21 juni 2023, 10:30 - 12:30

Deze zomer start de creatieve dialooggroep. In een reeks van vijf bijeenkomsten komen we als oudere volwassenen bij elkaar om elkaar te ontmoeten en aan de slag te gaan met een thema. In een dialoogvorm maken we kennis met elkaar en met het thema. Vervolgens gaan we aan de slag om onze dromen creatief vorm te geven. Denk aan tekenen, schrijven of zelfs theater!

Thema: omgaan met meningsverschillen

‘Ben je nou een discussie aan het winnen, of elkaar aan het verliezen?’ een kenmerkende quote uit een SIRE campagne. Meningsverschillen zul je vast wel tegenkomen. Maar hoe ga je daar mee om?

Programma

10.15 uur Inloop
10.30 uur Introductie en start van de dialoog
12.15 uur Inzichten met elkaar delen
12.30 uur Afsluiting

Foto: Joris Louwes

Reeks van 5 bijeenkomsten

Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks van 5. Door je in te schrijven voor deze bijeenkomst wordt je automatisch ingeschreven voor de hele reeks. Wil je een losse bijeenkomst bijwonen? Mail dan even naar info@utrechtindialoog.nl.

Alle data’s en thema’s:

 • Een goede buur
  Wo 7 juni, 10:15 – 12:30

  …is beter dan een verre vriend. Wel eens meegemaakt? Zo’n typisch moment waarop je als buren echt wat voor elkaar betekent? Van het hartelijk groeten tot een helpende hand als het even nodig is. Wat maakt een goede buur beter dan een verre vriend? Aanmelden
 • Ruimte delen
  Wo 14 juni, 10:15 – 12:30
  Hoe kijk je tegen delen aan? …van het bankje in het park tot je eigen tuin of huis. Hoe beleef jij ruimte? Openbare ruimte of jouw eigen ruimte? Hoe kijk je tegen delen aan? Aanmelden
 • Omgaan met meningsverschillen
  Wo 21 juni, 10:15 – 12:30
  ‘Ben je nou een discussie aan het winnen, of elkaar aan het verliezen?’ een kenmerkende quote uit een SIRE campagne. Meningsverschillen zul je vast wel tegenkomen. Maar hoe ga je daar mee om? Aanmelden
 • Klimaat: kleine & krachtige keuzes
  Wo 28 juni, 10:15 – 12:30
  Je ‘footprint’ verkleinen voor het klimaat… je hoort het overal tegenwoordig. Je kent het wel: minder van dit, minder van dat. Maar wat als we het omdraaien? Waar zou je juist meer van willen? Je handafdruk vergroten! Gewoon kleine dingen die een positieve invloed hebben op het klimaat? Dingen die je zelf in de hand hebt en waarmee je iets positief kunt veranderen binnen je eigen omgeving? Aanmelden
 • Wo 5 juli: Het thema bepaal jij samen met de groep! Aanmelden

Creatieve dialoog

Tijdens deze dialogen ga je niet alleen met elkaar in gesprek, je onderzoekt ook op een creatieve manier het thema. Deze dialoog is onderdeel van de reeks: ‘In harmonie met je omgeving’. Deze reeks is vormgegeven met behulp van bewoners, ZIMIHC Theater Wittevrouwen en kunstenaars. Samen met de kunstenaars ontwikkelen we een gespreksmethodiek gebaseerd op de waarderende dialoog waarbij kunst en verbeelding worden ingezet om het gesprek te verrijken. Middels deze culturele interventie wordt men uitgedaagd op een andere manier dan alleen via gesproken taal na te denken over het thema. De bewoners uit de wijk hebben inspiratie gegeven voor de thema’s.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaatsvinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Inschrijven

Schrijf je in via de rode knop. Je schrijft je hiermee gratis in voor de hele reeks van vijf dialogen. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Wil je een losse bijeenkomst bijwonen? Neem dan even contact op via info@utrechtindialoog.nl.

Tijdens de dialoog zullen we ervaringen met elkaar delen over dit thema in het ZIMIHC Theater Wittevrouwen, waar er elke woensdag ook een creatief café plaatsvindt. Ontmoet en ontdek de ander en wissel gedachtes uit met mensen die je normaal niet zo snel zult spreken. Met de dialoog als instrument zullen we deze ochtend weer mooie inzichten krijgen en geïnspireerd raken door een ander.

Gegevens

Datum:
wo 21 juni 2023
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Theater ZIMIHC Wittervrouwen
Bouwstraat 55
Utrecht, Utrecht 3572 SP Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.