Week voor ontmoeting en verbinding

Rond de Week tegen Eenzaamheid 2021 van 30 september t/m 7 oktober staat ontmoeting en verbinding in wijk en buurt centraal, tussen jong, oud nieuw en iedereen, vooral buiten je eigen bubbel. Sluit je aan, praat met elkaar en ervaar hoe het is om contact te maken met mensen die je niet vanzelf tegenkomt! Om elkaar te ontmoeten en in echt in gesprek te gaan over wat leeft met mensen die je niet kent. Praten en vooral ook luisteren helpt!

Lees wat de buurtdialoog in Hof t Spoor Jolanda brengt >>>

Bekijk hoe we sterke gemeenschappen bouwen en luister naar wat online dialogen brengen.

Voorlopig Programma

Zondag 3 oktober: Luisterworkshop

Tijd: 13:00-16:00 | Locatie: Online via Zoom

Luisteren ligt aan de basis van menselijk contact en is de basis voor dialoog. Luisteren is fundamenteel om je in je leven te kunnen ontwikkelen in contact met anderen en de wereld waarin we leven. Luisteren is een en houding van open en nieuwsgierig zijn, sleutel tot verbinding en dialoog. Luisteren leidt tot effectieve samenwerking en begrip voor elkaar. Zowel in je werk als privé. Verdiep je luistervaardigheid in deze luisterworkshop die wordt gegeven voor Julia van de Griendt, speciaal voor iedereen die beter wil leren luisteren.

Dinsdag 5 oktober: Sexualiteit & Contact

Tijd: 19:30-21:30 | Locatie: online via Zoom

Tijdens deze dialoog over sexualiteit delen we ervaringen rondom contact maken en sexualiteit. Waar ervaar jij contact? En waar mis je het juist? We luisteren naar elkaars verhalen, verlangens en delen onze dromen. Daarmee ontdekken we wat we zelf, met en voor elkaar kunnen doen om het contact te maken zoals we dat graag wensen. Ook ontdekken we hoe we anderen kunnen uitnodigen bij te dragen aan een samenleving waarin eenieder op prettige wijze contact kan maken met zichzelf en/of een seksuele partner.

Woensdag 6 oktober: Deel je eenzaamheid

Tijd: 19:30-21:30 | Locatie: Grytte Maliebaan 45

In het Dialooghuis van 6 oktober delen we onze eenzaamheid en onderzoeken we hoe we eenzaamheid gemakkelijker kunnen bespreken, op een manier die ons allemaal verder helpt. In het DialoogHuis onderzoeken, bespreken en oefenen we thema’s. Je kunt hier ook gewoon aansluiten om kennis te maken en mee te doen. Het Dialooghuis is de ontmoetingsplek voor dialoogliefhebbers, ervaren en startende dialoogbegeleiders. Voor als je vragen, ideeën of plannen hebt voor een dialoog of je wilt voorbereiden op een dialoog? Iedereen is van harte welkom! Je kun je aanmelden via de rode knop en je wensen aangeven.

Maandag 11 oktober: Geheimen bewaren of delen

Tijd: 10:00-12:00 | Locatie: De Musketon 

Het thema van deze buurtdialoog in Lunetten is: Geheimen, bewaren of delen. Heb je de neiging om je geheimen te delen of ze voor jezelf te houden? Hoe voelt het om een geheim te hebben of het naar buiten te brengen? Deel uw ervaringen en luister naar anderen. Iedereen is welkom! Geheimen, bewaren of delen Wanneer besluit je een geheim te delen en wanneer hou je het voor jezelf? Kom je overal voor uit? Wat hou je liever geheim, deel…

Help familie, buren en vrienden online!

Ken je iemand die van een goed gesprek houdt en de mogelijkheden van online contact wil ontdekken? Online een gesprek voeren is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! Een beetje hulp kan fijn zijn bij inloggen in de Zoomruimte en om geluid en beeld te laten werken. Heb je een familielid, buur of vriend(in) die hulp nodig heeft? Deel de video hieronder en de oproep van een 80-jarige: “Vergroot je wereld, koop een iPad!” Voor onlinedialogen maken we gebruik van Zoom.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een gesprek waarin we zonder te oordelen onze ervaringen en ideeën delen. Als je spreekt vanuit je hart en luistert vanuit nieuwsgierigheid naar jezelf en de ander, levert dit vaak verrassend nieuwe inzichten op.

Meer over wat een dialoog is >>>

Buurtaanpak Erbij Horen

De viering van de Week tegen Eenzaamheid is onderdeel van de Buurtaanpak Erbij Horen en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds  en  Gemeente Utrecht.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk