Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jongerendialoog: elkaar ontmoeten

di 18 februari 2020, 19:00 - 22:00

Gratis

dialoog ontmoeten jongerenDe ideale wereld van Instagram en Snapchat, vol met hashtags zoals #lovemyfriends, #happytime en #partparty. Alles is fantastisch, iedereen heeft vrienden en heeft de tijd van z’n leven. Social media scheppen een beeld waar je als jongere maar met moeite van los kunt komen. De druk is groot, als je niet meedoet, hoor je er niet bij en val je buiten de boot. Alles moet vooral ‘leuk’ zijn en als je in dat circus niet mee kan komen, is er voor jou geen plek.

Voel je je soms alleen, zoek je aansluiting, wil je anderen ontmoeten en zoek je jongeren zoals jij of jongeren die juist anders zijn? Misschien heb je best een aantal vrienden maar mis je diepgang in gesprekken of ‘iets’.

In deze jongerendialoog met het Vriendschapsproject bij de Kargadoor kun je andere jongeren ontmoeten, je ervaringen delen én luisteren naar ervaringen van anderen. Samen verkennen we idealen en dromen, formuleren we wat we kunnen doen om elkaar als jongeren echt te ontmoeten en zoeken we uit wat dit kan betekenen.

Elkaar ontmoeten

Wanneer je denkt aan ‘elkaar ontmoeten’ kunnen er vele vragen boven komen. Wat is dat eigenlijk? Gebeurt dat in een verrassende nieuwe ontmoeting met onbekenden of bij een afspraak met iemand die je al heel lang kent? Waarom is elkaar ontmoeten eigenlijk belangrijk, is dat altijd zo of hoort het bij bijzondere momenten? Hoe verloopt de ontmoeting met andere jongeren in je omgeving en hoe ga je om met nieuwe jongeren in je omgeving? Bied je deze een warm welkom of hou je ze liever op afstand? Wanneer heb je eigenlijk echt contact? Wat betekenen die gesprekken over koetjes en kalfjes, hoe bouw je een band met iemand op, wat heb je nodig voor een zinvolle ontmoeting?

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Utrecht in DialoogKenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Meer

Wat is een dialoog >>>
Jongerendialoog >>>
Vriendschapsproject >>>

Gegevens

Datum:
di 18 februari 2020
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

De Kargadoor
Oude Gracht 36
Utrecht, O3511 AP Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.kargadoor.nl/