Online Dialoogbegeleiders

Utrecht in Dialoog gaat online en zoekt online dialoogbegeleiders. Hou je van een verdiepend en constructief gesprek? Vind je het leuk om mensen die elkaar niet kennen online met elkaar in gesprek te brengen?

Wil je een dialoogtafel (leren) begeleiden?

Je leert een dialoog begeleiden door eerst deel te nemen aan verschillende dialoogtafels, vervolgens een Dialoogtraining te volgen en veel te oefenen in het begeleiden van een dialoog. Heb je interesse? Kom langs bij het Dialooghuis Maliebaan 45 op elke eerste woensdag of kies een van de dialogen op onze website en doe mee aan een dialoog.

Dialoogtraining

Nadat je hebt deelgenomen aan verschillende dialoogbijeenkomsten volg je een training dialoog begeleiden. Daar leer je een dialoog begeleiden volgens de dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog. De aanpak is gebaseerd op Appreciative Inquiry en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen, welke stappen kun jij nemen?

Hoeveel tijd kost dat?

Eén dialoog duurt over het algemeen ongeveer 2 uur, we verwachten dat de begeleider ruim van te voren online aanwezig is om de deelnemers te verwelkomen in de Zoom-ruimte en daarna nog aanwezig blijft om na te praten en te evalueren. Een dialoog begeleiden kost dus al snel zo’n 3 uur per dialoog.

Hoe vaak word ik verwacht?

Van dialoogbegeleiders verwachten we dat je bereid bent om regelmatig een dialoog te begeleiden, deelneemt aan het Dialooghuis en minstens een keer per jaar een training of workshop volgt.

Meer weten?

Heb je interesse? Sluit je aan bij een van onze online dialogen of neem contact op.

Reageren is niet mogelijk