Socratisch Café Utrecht

Iedere 3e woensdagavond van de maand is er een Socratisch Café op Maliebaan 45 Utrecht. Van 19:30 – 22:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. De thema’s van de komende Socratische Cafes zijn te vinden op facebook.

Sokrates-geschilderd-door-David

Programma cafés

19.00 uur: inloop en ontvangst op Maliebaan 45
19.30 uur: inleiding en inspiratie op het thema
19.45 uur: socratisch gesprek in subgroepen
22.00 uur: afronding en borrel

Komende cafés

De thema’s van de komende Socratische Cafes zijn te vinden op facebook.
Plaats: Maliebaan 45 Utrecht
Entree: €10,00 per café, € 7,50 met studentenkaart of U-pas
Aanmelden kan via facebook.

Socratisch gesprek

Het Socratisch Café Utrecht is een ontmoetingsplek voor mensen die op socratische wijze met elkaar in gesprek willen onder begeleiding van deskundige gespreksleiders. In een socratisch gesprek onderzoeken we een vraag aan de hand van actuele ervaringen in groepen van bij voorkeur 6 tot 8 personen. We diepen een thema uit en genieten van alles wat een goed gesprek kenmerkt: het onderzoek, het verdiepen van ideeën, de betrokkenheid bij anderen, het spel en het plezier van lichtvoetigheid en ernst. We onderzoeken onze eigen alledaagse praktijk, wisselen ervaringen en inzichten uit, en zoeken de wijsheid die in een hittepunt schuilt. Een socratisch café biedt ruimte voor luisteren, doorvragen, verdiepen en aanscherpen om een gebeurtenis scherp te krijgen. In de traditie van Socrates stellen we ons oordeel eerst nog even uit, onderzoeken argumenten, proberen de essentie te raken en nemen positie in. Waar draait het uiteindelijk om, wat is belangrijk in het leven.

Speciale edities

IMG_1813kleinHet Socratisch Café kent ook Speciale Edities. Bijvoorbeeld in aansluiting op de week van de dialoog, de maand van de filosofie, rond Radicalisering, de Kunst van het vragen stellenDe kunst van het luisteren en Waarden. Het socratisch cafe doet ieder jaar mee met de Week van de Dialoog met een socratische dialoog rond het thema van de Week van de Dialoog.

Meer

Op de hoogte blijven? Volg het Socratisch cafe Utrecht op facebook.

Reageren is niet mogelijk