Socratisch Café Utrecht

Iedere 3e woensdagavond van de maand is er een Socratisch Café op Maliebaan 45 Utrecht. Van 19:30 – 22:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. Daarnaast organiseren we speciale edities. Bekijk het overzicht van komende cafes. Wil je op de hoogte blijven van het Socratisch Café Utrecht? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Sokrates-geschilderd-door-David

Programma cafés

19.00 uur: inloop en ontvangst op Maliebaan 45
19.30 uur: inleiding en inspiratie op het thema
19.45 uur: eerste gespreksronde in subgroepen
21.15 uur: pauze
21.30 uur: tweede gespreksronde in subgroepen
22.30 uur: afsluiting en borrel

Komende cafés

Bekijk het overzicht van komende cafes.
Plaats: Maliebaan 45 Utrecht
Entree: €10,00 per café, € 7,50 met studentenkaart of U-pas
Aanmelden

Socratisch gesprek

Het Socratisch Café Maliebaan45 is een ontmoetingsplek voor mensen die op socratische wijze met elkaar in gesprek willen onder begeleiding van deskundige gespreksleiders. In een socratisch gesprek onderzoeken we een vraag aan de hand van actuele ervaringen in groepen van bij voorkeur 6 tot 8 personen. We diepen een thema uit en genieten van alles wat een goed gesprek kenmerkt: het onderzoek, het verdiepen van ideeën, de betrokkenheid bij anderen, het spel en het plezier van lichtvoetigheid en ernst. We onderzoeken onze eigen alledaagse praktijk, wisselen ervaringen en inzichten uit, en zoeken de wijsheid die in een hittepunt schuilt. Een socratisch café biedt ruimte voor luisteren, doorvragen, verdiepen en aanscherpen om een gebeurtenis scherp te krijgen. In de traditie van Socrates stellen we ons oordeel eerst nog even uit, onderzoeken argumenten, proberen de essentie te raken en nemen positie in. Waar draait het uiteindelijk om, wat is belangrijk in het leven.

Speciale edities

IMG_1813kleinHet Socratisch Café heeft regelmatig een Speciale Editie waar vaak een gast voor wordt uitgenodigd. Deze speciale bijeenkomst ontstaat vaak rond een thema, bijvoorbeeld in aansluiting op de week van de dialoog, de maand van de filosofie of op initiatief van een deelnemer of partner. De laatste speciale edities hadden als thema Radicalisering, de Kunst van het vragen stellenDe kunst van het luisteren en Waarden. Het socratisch cafe doet ook ieder jaar mee met de Week van de Dialoog. Heb jij een idee voor een speciale editie? Mail  socratischcafeutrecht@gmail.com!

Meer

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op facebook.

Reageren is niet mogelijk