Respectvol in gesprek

mz-wdxOp dinsdagochtend 4 juli van 10 tot 12 uur is er in Podium Oost een zorgdialoog met als thema Respectvol in gesprek. Je bent hier van harte welkom! Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden bij info@podiumoostutrecht.nl, via 030 -258 19 94 of aan de receptie.

Respectvol in gesprek

Hoe ga je respectvol met elkaar in gesprek als je naaste of client ziek is, zorg of bescherming nodig heeft, niet goed voor zichzelf zorgt. Wat doe je als iemand de weg kwijt is, geen hulp wil, niet wil verhuizen, auto blijft rijden, geen behandeling wil, of  het leven genoeg vindt? Wat doet dit met jou, hoe ga je om met je eigen gevoelens en waar krijgen die de ruimte? Hoe ga je hier op een respectvolle manier over in gesprek?

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Zorgdialoog

logo-zorg-verandert_0Het centrale thema van de zorgdialogen is het samen bespreken van veranderingen van jezelf of mensen in je directe omgeving op het gebied van gezondheid, welbevinden en zorg. Ieder dialoog behandelt een ander thema. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je alle 6 dialogen moet bijwonen. Je bepaalt zelf welk thema voor jou belangrijk is om over in dialoog te gaan met anderen.

Meedoen?

Noteer alvast de komende zorgdialogen in je agenda:
Dinsdagen: 5 september / 7 november
Tijd: van 10:00 – 12:00 uur.
Plaats: Podium Oost / Oudwijkerdwarsstraat 148 / 3581LJ Utrecht
U dient zich vooraf aan te melden: tel: 030 -258 19 94 / info@podiumoostutrecht.nl / of aan de receptie.

Meer

Zorgdialoog Podium Oost
Zorgdialoog
Podium Oost

Reageren is niet mogelijk