Zorgdialoog Podium Oost

In 2017 wordt iedere twee maanden in Podium Oost een dialoog gehouden rond het thema zorg. Op dinsdagochtend 10 januari, 14 maart, 9 mei, 4 juli, 5 september en 7 november van 10:00 tot 12:00 uur in Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148. U bent hier van harte welkom! U kunt zich aanmelden bij info@podiumoostutrecht.nl, via 030 -258 19 94 of aan de receptie.

Wat is een dialoog?

img_4228-1Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Zorgdialoog

logo-zorg-verandert_0Het centrale thema van onze gesprekken is het samen bespreken van veranderingen van jezelf of mensen in je directe omgeving op het gebied van gezondheid, welbevinden en zorg. Ieder dialoog behandelt een ander thema. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je alle 6 dialogen moet bijwonen. Je bepaalt zelf welk thema voor jou belangrijk is om over in dialoog te gaan met anderen.

Thema’s

De thema’s waarover we in gesprek gaan zijn: zorgen voor elkaar, eenzaamheid, preventie en hoe ga ik om met situaties die veranderingen in mijn persoonlijk leven brengen. Bijvoorbeeld een acute verandering na een ongeluk, een verandering die zich langzaam maar onafwendbaar aandient bij een chronische ziekte en kwalen die bij het ouder worden “horen”.

Grip op je leven

images (23)Op dinsdag 10 januari is het onderwerp van gesprek: Grip op je leven. Heb jij grip op je leven, zit je aan het stuur of beweeg je mee met wat komt en gaat? Durf je hulp te vragen aan familie,  vrienden, buren of professionals als dat nodig is of los je dat anders op? Hoe is het om afhankelijk te zijn van anderen als je gewend bent zelf de regie over je leven te hebben, je gehecht bent aan je dagelijkse routines en de manier waarop je leeft? Hoe hou je regie als anderen vinden dat je zorg nodig hebt, je afhankelijk bent van procedures, protocollen en beslissingen van anderen? En hoe is het om voor een ander te zorgen? Wat verandert er als je burenhulp biedt, mantelzorger wordt of als een naaste zorg vraagt? En wat als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden?

Meedoen?

In 2017 worden de dialogen gehouden op:
Dinsdagen: 10 januari / 14 maart / 9 mei / 4 juli / 5 september / 7 november
Tijd: van 10:00 – 12:00 uur
Plaats: Podium Oost / Oudwijkerdwarsstraat 148 / 3581LJ Utrecht
U dient zich vooraf aan te melden: tel: 030 -258 19 94 / info@podiumoostutrecht.nl / of aan de receptie.

Meer

Wat is een zorgdialoog
Zorgdialoog contacten (14 maart)
Grenzen aan voor elkaar zorgen (9 mei)
Respectvol in gesprek (4 juli)
Wie zorgt later voor mij? (5 september 2017)
Samen wonen in verband (7 november 2017)
Podium Oost

Reageren is niet mogelijk