9 november: Zingesprek Averechts

In de Week vaaverechtsn de Dialoog wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een dialoog/zingesprek in Café Averechts. We gaan met elkaar in gesprek over het thema ‘Samen verder…’ U bent van harte welkom op donderdagavond 9 november van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Café Averechts, Lijsterstraat 49 in Utrecht (Vogelenbuurt). In samenwerking met het Apostolisch Genootschap en Vindhetantwoordinjezelf. Er zijn twee tafels met Marijke Zoetelief en Onno Leever als dialoogbegeleiders. U kunt zich hier aanmelden.

Samen verder

averechts2We gaan in gesprek over hoe we samen verder komen en wanneer je hebt ervaren dat je samen verder komt. Hoe leef, werk en woon je samen met mensen die anders denken, leven, werken, dromen, geloven en handelen dan jij? Ben je nieuwsgierig naar wat de ander bezielt? Wil je jouw persoonlijke ervaringen en dromen delen? Kun je luisteren naar het verhaal van de ander zonder te oordelen? Hoe kom je samen verder op je werk, thuis, in de buurt, op school en de sportclub? Wat betekent Samen verder in je contacten, de zorg voor elkaar, de manier waarop we samen leven en werken? Wat is jouw ideaal en wat kun je doen om dit een beetje dichterbij te brengen?

Wat is een dialoog?deel-droom-en-doe1

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat deelnemers met aandacht luisteren naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoeken naar wat het betekent en al pratend streven naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Reageren is niet mogelijk