Workshop Samen verder…

loesjeVind jij het leuk om Utrechters te verbinden? Door het organiseren van een dialoogtafel breng je mensen bij elkaar en in gesprek rond een thema. Wil je aan tafel met buurtbewoners, collega’s, met de wijk, vrijwilligers en/of professionals? Dat kan! De workshop Samen verder helpt je mensen bij elkaar te brengen, en in gesprek te gaan over een thema dat je raakt, er toe doet. Samen verder is het thema van de Week van de Dialoog 2017 die plaats vindt van 3 t/m 12 november. We gaan dit jaar graag in gesprek op bijzondere locaties die verschillende Utrechtse perspectieven te belichten.

Wat is een dialoogtafel?

Een dialoogtafel is een bijeenkomst waarop mensen praten over een onderwerp wat ze raakt. Dat onderwerp is van te voren bepaald. Zo leer je van elkaars ervaringen en standpunten en verrijk je je inzicht. Deelnemers ervaren meer verbinding met anderen als ze aan een dialoogtafel meegedaan hebben. Als je een tafel organiseert, verbind je Utrechters en versterk je je eigen netwerk. Je kan een voor jou interessant onderwerp bespreekbaar maken met Utrechters die je niet vanzelf tegenkomt, een thema vanuit verschillende perspectieven verkennen om tot dieper inzicht te komen. Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor één van de dialoogworkshops in september in de aanloop naar de Week van de Dialoog. De waarde en impact van een dialoog ervaar je pas echt door er zelf aan mee te doen.

Inhoud workshop

In de workshop Samen verder maak je kennis met de aanpak van de waarderende dialoog bij het organiseren van een dialoogtafel. We gaan aan de slag rond het thema Samen Verder, het thema voor de Week van de Dialoog 2017 in Utrecht. Je doet ideeën op voor een dialoogtafel die je samen met anderen kunt organiseren. We werken volgens de principes van de waarderende dialoog. Je leert wat er nodig is voor het organiseren van een dialoogtafel en wat Utrecht in Dialoog hierin kan betekenen.

Voor wie?

2135Doelgroep voor de workshop zijn alle Utrechters die overwegen om samen met anderen een dialoogtafel te organiseren in de Week van de Dialoog. De week van de dialoog is van 3-12 november 2017. Dit jaar gaan we graag in gesprek op bijzondere locaties om nieuwe werelden te ontdekken zonder ver te hoeven reizen. Ook Utrechters die op een ander moment met elkaar een dialoogtafel willen organiseren zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld in een zorgdialoog, over armoede, gelijkwaardigheid, opvoeden, eenzaamheid, vertrouwen, of grenzen.

Praktisch

De workshops Samen verder staan gepland op:
– Donderdag 14 september 19.00 – 22.00 uur; locatie Maliebaan 45
– Woensdag 20 september 19.00 – 22.00 uur; locatie Maliebaan 45
– Vrijdag 22 september 9.30 – 12.30 uur; locatie De Alchemist, Kon. Wilhelminalaan 8
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je hier aanmelden.

Meer

Aanmelden workshop
Zelf een tafel organiseren
Workshop dialoog organiseren
Week van de dialoog
Thema Samen verder

Reageren is niet mogelijk