Workshop dialoog organiseren

schermafbeelding-2016-10-18-om-10-25-55Wil je zelf een dialoog organiseren, in jouw organisatie, buurt, school, sportclub of wijk? Utrecht in Dialoog organiseert workshops om met elkaar dialogen te organiseren. Je maakt kennis met de stappen die daarbij komen kijken en gaat aan de slag met de voorbereiding van een dialoog. De eerstvolgende workshop is op maandagavond 12 september 2016 op Maliebaan 45. Je kunt je hier aanmelden. Kosten: €20,00. Voor studenten, U-pashouders en vrijwillige tafelorganisatoren van Utrecht in Dialoog is deelname gratis.

Waarom deze workshop?

radertjes-HCMIHet is vaak leuker om samen te leren en werken aan het organiseren van een dialoog, vragen en tips direct uit te kunnen wisselen. Je leert hoe je een dialoog kunt organiseren, gaat hier praktisch mee aan de slag en maakt kennis met andere vrijwilligers en partners die een tafel organiseren. En met de leden van de werkgroep die de week van de dialoog coördineert. Je krijgt informatie over het materiaal wat Utrecht in Diaoog beschikbaar heeft en tips hoe je daar handig gebruik van kunt maken. Je kunt vaker inschrijven voor een workshop in verschillende stadia van de voorbereiding van een dialoogtafel.

Wat leer je?

Wat leer en doe je in deze workshop?
– Je maakt kennis met de stappen die moeten worden gezet om een dialoog te organiseren. shutterstock_94053265Van het bepalen van doel, doelgroep en thema, het vormen van een initiatiefgroep, de keuze van een locatie, bekendmaken van de dialoog, het werven van deelnemers, bepalen van de agenda en omlijsting, de evaluatie, nazorg en follow up.
– Je gaat aan de slag met het organiseren van een concrete dialoogbijeenkomst met behulp van het Handboek dialoog organiseren, bij voorkeur samen met andere vrijwilligers en partners. Er zijn ervaren tafelorganisatoren aanwezig waar je met je vragen terecht kunt.
-Je krijgt begeleiding en tips bij het maken van nieuwsberichten, flyers, persberichten en de inzet van sociale media.

Agenda

IMG_284218:45: Inloop met drankje
19:15: Kennismaken en vragen inventariseren
20:00: Stappenplan dialoog organiseren
21:00: Aan de slag met eigen dialoog & vragen (in groepen)
22:00: Tips, vervolgstappen en evaluatie
22:15: Kort informeel napraten

Komende data

De komende workshop is gepland op:
– woensdagavond 26 oktober 2016
Je kunt je hier aanmelden voor een van de workshops. Geef aan wat je dialoogervaring is, wat je wilt leren en wat je ideeën zijn.

Reageren is niet mogelijk