Workshop dialoog

radertjes-HCMIWil je zelf een dialoog organiseren, in jouw organisatie, buurt, school, sportclub of wijk? Bijvoorbeeld rond samen leven, samen leren, samen werken, samen wonen, samen zorgen? Utrecht in dialoog verzorgt een workshop waarin je met elkaar je dialoog ontwerpt op basis van een gezamenlijke toekomstvisie. Je maakt kennis met de waarderende aanpak voor het ontwerpen en vormgeven van een dialoog.

Waarom deze workshop?

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Wil je een dialoog organiseren, en deze samen met anderen ontwerpen en vormgeven? In deze workshop ga je met elkaar aan de slag met het waarderend ontwerpen en vormgeven van een dialoog. Het is leuker om samen met anderen een dialoogbijeenkomst of serie van dialogen te organiseren. Met elkaar kom je tot een mooier thema,  krachtiger programma en tot meer diversiteit aan tafel waardoor de dialogen rijker worden. We maken kennis met de dromen, mogelijkheden en talenten om tot een mooie dialoog(serie) te komen.

Waarderend leren

De workshop wordt opgebouwd volgens de stappen van de waarderende aanpak: van verkennen en vertellen tot en met verbeelden, vormgeven en verwezenlijken. We leren van positieve ervaringen en maken gebruiken van de kracht van onze dromen om verder te komen. We verkennen idealen, mogelijke thema’s en doelen, delen mooie ervaringen om tot een (gezamenlijke) visie en doel te komen. We maken een schets, ontwerp van de opzet van de dialoog en afspraken over de verwezenlijking: wie pakt wat op en wat is er verder nog nodig.

Op aanvraag

Deze workshops is op aanvraag beschikbaar. Wil je met een buurtinitiatief, een bewonersgroep met een vraagstuk aan de slag, een dialoog(serie) rond een thema organiseren? Bijvoorbeeld rond samen leven, samen werken, samen wonen, samen zorgen, lekker in je vel of grip op je leven? Wil je hierover van gedachten wisselen, deze verder vormgeven? Vraag een workshop aan bij info@utrechtindialoog.nl.

Meer
Handboek voor tafelorganisatoren

Reageren is niet mogelijk