Workshop Armoededialogen

Schermafbeelding 2017-04-30 om 17.01.56Armoede gaat gepaard met gevoelens van angst, schaamte en schuld die belemmerend werken bij het vinden van oplossingen. Het is lastig om mee te doen in de samenleving, en in contact te komen met Utrechters die in gelijkwaardigheid mee kunnen werken aan een ander perspectief. Door ervaringen en dromen te delen, op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan – met ervaringsdeskundigen en ook met bewoners die niet arm zijn – werken we aan nieuwe perspectieven voor mensen in armoede, zowel persoonlijk als collectief.

Workshop armoededialogen

img_3776-1De workshop Armoededialogen wordt georganiseerd door de Armoedecoalitie en Utrecht in Dialoog en vindt plaats op dinsdagmiddag 23 mei 2017 van 16 – 19 uur (inloop vanaf 15:30 uur) in Buurtcentrum Oase, Cartesiusweg 11, 3534 BA Utrecht. In de workshop richten we ons  op het organiseren en faciliteren van dialogen, dialoogbijeenkomsten over armoede in de wijken Overvecht, Kanaleneiland en Zuilen-Ondiep. Je kunt je hier aanmelden. Deelname is gratis.

Voor wie?

Wil je je inzetten voor het tegengaan van sociale uitsluiting en de tweedeling in de samenleving? Geloof je in de kracht van dialoog als instrument voor verbinding en verandering? Wil je meewerken aan het organiseren en faciliteren van armoededialogen? Werk je als vrijwilliger, professional of ervaringsdeskundige met mensen in armoede? Je bent van harte welkom op de workshop armoededialogen.

Aanpak

Utrecht in DialoogWe werken ook tijdens deze workshop volgens de principes van de waarderende dialoog: verbinding door het delen van persoonlijke dialoogervaringen, met elkaar leren van goede ervaringen, verrijking door verschillende perspectieven, gebruik van de veranderkracht van idealen, persoonlijk en collectief, en dromen omzetten in concrete actie, in dit geval in armoededialogen.

Programma

Het programma van de workshop ziet er ongeveer als volgt uit:
15:30 Inloop met koffie en thee
16:00 Kennismaken, met elkaar, met armoededialogen
16:30 Ervaringen en dromen rond armoededialogen delen (succesfactoren, dromen, opbrengsten)
17:30 Aan de slag met eigen armoededialoog (met een hapje en een drankje)
18:00 Plannen armoededialogen delen incl. vragen en tips
18:30 Evaluatie en vervolg
19:00 Afsluiting.

Meer

Aanmelden workshop
Dialoogtafel organiseren
Handboek tafel organiseren
Armoededialoog

Reageren is niet mogelijk