14 maart: Wonen en werken in de stad

Op woensdag 14 maart van 19.00 uur tot 21.30 uur organiseren AJ Utrecht en Utrecht in dialoog een verkiezingsdialoog op de Livingstonelaan 609 over wonen en werken in de stad. Iedereen is van harte welkom!

Na een kort voorprogramma ga je met 6 tot 8 andere deelnemers in gesprek over je ervaringen met wonen en werken in Utrecht of een andere stad, en je toekomstdromen. Met zicht op de gemeenteraadsverkiezingen wordt verkend wat de gemeente hierin kan betekenen. Je kunt je hier aanmelden.

Wonen en werken in de stad

Utrecht wil een stad zijn waar je prettig kunt werken, wonen en verblijven. Werken is een belangrijke voorwaarde voor een gezond en sociaal leven. Daarom werkt Utrecht aan werk en kansen voor zoveel mogelijk mensen. – website Gemeente Utrecht

wonen en werkenPrettig wonen en goed werk hebben is voor velen en essentiële voorwaarde voor je persoonlijke ontwikkeling en geluk, en zo ziet de Gemeente Utrecht het ook. Maar welke ervaringen hebben we met wonen en werken in Utrecht en andere steden? Is het mogelijk om een betaalbare woning te vinden in de stad? Hoe gemakkelijk is het als jongere, oudere, laag- of hoog-opgeleide werk te vinden? Samen verkennen we onze toekomstdromen en idealen als het gaat over wonen en werken in de stad, en kijken we hoe de gemeente daar aan kan bijdragen.

Je stem laten horen

wonen en werkenOp 21 maart nemen de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inwoners van de stad boven de 18 die minimaal vijf jaar legaal in Nederland wonen, mogen stemmen. De kandidaten met de meeste stemmen worden raadslid in de gemeenteraad. Deze leden vertegenwoordigen de inwoners van de gemeente en luisteren naar wat er speelt in Utrecht en naar wat de inwoners willen.

Deze verkiezingsdialoog is een goed moment om je stem te laten horen, maar vooral een mooie gelegenheid om naar ervaringen van anderen te luisteren. Samen verkennen we idealen en dromen, en formuleren we wat we verwachten van de gemeente.

Voor een overzicht van alle verkiezingsdialogen kan je hier terecht.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, dromen en mogelijkheden rond actuele thema’s.

Praktisch

De dialoog staat gepland op:
Woensdagavond 14 maart 2018 van 19:00 – 21:30 uur, op de Livingstonelaan 609, Utrecht

Je kunt je hier aanmelden.

Meer

Wat is een dialoog?
Verkiezingsdialogen: stemmen uit de stad
9 maart: De gemeente en ik
U-share: jongerendialoog
Actieve Jongeren Utrecht

Reageren is niet mogelijk