Wijkdialoog Lombok: eigen regie

Zinnenprikkels organiseert dit voorjaar iedere twee weken een Wijkdialoog in Lombok, volgens haar bewoners de tofste wijk van Utrecht. Op woensdagavond 24 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april van 19:00 tot 21:00 uur in Kopi Susu. Woensdagavond 24 februari is het onderwerp Eigen regie. Dit gesprek wordt ingeleid en begeleid door Joop Kools. Je kunt je aanmelden bij zinnenprikkels@lister.nl of via het aanmeldformulier.

Eigen regie?

eigen-regieOp woensdagavond 24 februari is het onderwerp van gesprek Eigen regie. Misschien heb je ook wel eens meegemaakt dat je de regie niet meer had? Voor veel mensen is dat een behoorlijk schrikbeeld, wat lange tijd zijn sporen nalaat. Hoe pak je de regie (weer terug) wat is voor jou daarin het belangrijkst? Het is in zorgland tegenwoordig nogal in om te spreken over de eigen regie van de burger al dan niet met een kwetsbaarheid. Nog mooier: we krijgen de regie terug. Dat is helemaal een feest natuurlijk, wat krijgen we dan terug en van wie en hadden we dan de regie niet en wie had hem dan wel? Wat heb je als je de regie over je eigen leven hebt? Wat is voor jou daarin belangrijk?

Een goed gesprek

image003Wie houdt er nu niet van een goed gesprek? Toch lijkt het er op dat we dat niet vaak hebben. Maar al te vaak vervallen we in algemeenheden, gaat het gesprek alle kanten op, van de hak op de tak, worden er maar meningen gespuid. Of het gesprek gaat eigenlijk nergens over, over koetjes en kalfjes, heel genoeglijk hoor, het samenzijn staat voorop de inhoud is maar bijzaak. Dit worden gesprekken met een kop en een staart, waarin we proberen elkaar echt te begrijpen en doorvragen als we de ander niet snappen. Waarin we vertellen uit eigen ervaringen en spaarzaam zijn met het verkondigen van meningen. Zijn er meningen dan vragen we naar argumenten en zorgen voor een oprechte uitwisseling. We zijn er met aandacht, we luisteren naar elkaar we hebben respect voor elkaar. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal van de ander en komen zo wellicht ook zelf tot nieuwe inzichten.

Wijkdialoog

De wijkdialoog Lombok wordt georganiseerd door Zinnenprikkels, een initiatief van Lister, in samenwerking met Utrecht in Dialoog, Socratisch Café Utrecht, wijkbewoners en buurtinitiatieven. Wil je ook een wijkdialoog in jouw buurt organiseren? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl en we nemen contact met je op.

Meer

Aanmeldformulier
Wat is een dialoog
Zinnenprikkels

Reageren is niet mogelijk