Wijkbewoners en vluchtelingen

IMG_2348 (1)Wegens succes vervolgd. Op vrijdag 25 maart is er in de bibliotheek Kanaleneiland weer een Engels/Nederlandse dialoog tussen vluchtelingen en buurtbewoners. Durf jij je te verbinden?  Een unieke kans voor een verdiepend gesprek tussen verschillende buurtbewoners. Bij een dialoog praat je vanuit je eigen ervaring, er is ruimte voor iedereen om samen echt even stil te staan bij het thema en elkaar vragen te stellen. Zo ontdek je vaak onverwachte dingen over elkaar. Een bijzondere manier om anderen te leren kennen en nieuwe ervaringen en inzichten op te doen. Meedoen is gratis. Je kunt je hier aanmelden. Vrijdag 25 maart van 13.30 tot 16.00, Al-Masoedilaan 188. De Flyer kun je hier downloaden: Flyer in English. Nederlandstalige flyer.

Durf jij je te verbinden?

Durf jij je te verbinden met onbekende buren?  Heb je de moed om echt in gesprek te gaan, te luisteren naar ervaringen en dromen van onbekende stadsgenoten? Durf jij je open te stellen voor andere culturen en gewoonten, je persoonlijke ervaringen te delen met anderen. Hoe vraag jij hulp als je die nodig hebt, maak je contact als je ergens nieuw bent, de mores niet kent, de taal niets preekt?

Delen, dromen en doen

deel-droom-en-doe1Wanneer had jij laatst de moed je te verbinden met andere wijkbewoners?
Hoe zou je dat graag zien, wat is je ideaal?
Wat kun je doen om verbinding met andere wijkbewoners te maken?
Deze vragen houden zowel vaste bewoners als vluchtelingen bezig. Utrecht in Dialoog brengt vluchtelingen en wijkbewoners graag met elkaar in gesprek. Een dialoog is een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en te ontdekken hoe anderen zich durven te ‘verbinden met hun buren’. Ervaren begeleiders zorgen voor een respectvol gesprek waarin iedereen de ruimte krijgt, waarin je voorbij meningen echt iets nieuws kunt ontdekken – over anderen en over jezelf.

Meer

Aanmelden
Flyer in English
Nederlandstalige flyer
Wat is een dialoog
Thema Verbinding

Reageren is niet mogelijk