22 januari: Wij in Kanaleneiland

Op maandag 22 januari van 10:00 – 12:00 uur is er in Kanaleneiland-Zuid een dialoog met als thema Wij in Kanaleneiland.

De bijeenkomst vindt plaats in BuurtThuis, Livingstonelaan 1350. Iedereen is hier van harte welkom, vrouwen en mannen, jongeren en ouderen, bewoners en werkers in de wijk! Je kunt je hier aanmelden.

Naomi Nivillac en Wesley van Drongelen van Utrecht in Dialoog gingen alvast voor UindeWijk de straat op om buurtbewoners te interviewen.

Samen leven

wij in kanaleneilandOp 6 november 2017 organiseerde Amina Berkane een ontbijtdialoog in BuurtThuis Kanaleneiland met vrouwen uit de buurt over Samen leven met zoveel culturen, mensen, leeftijden, belevingen en behoeftes. Bericht op facebook:
“Wij dromen van een mooie samenleving waar wij elkaar bij kunnen steunen; Wij dromen van een mooie ontmoetingsplek waar iedereen terecht kan, vrijblijvend en laagdrempelig; Wij dromen van een open houding naar elkaar toe en dat wij onszelf kunnen zijn zonder bang te zijn de ander te kwetsen; Om dit kunnen realiseren gaan wij bij ons zelf beginnen en zoeken naar meer verbinding in onze omgeving. Het is maar een begin, wij gaan verder, wij willen samen verder gaan voor een mooie samenleving.”

Wij in Kanaleneiland

23319480_993376450802448_4320467077160450221_nIn vervolg op 6 november organiseert Amina Berkane op 22 januari een dialoog over het thema Wij in Kanaleneiland. Om in breder verband verder te praten over dromen en verlangens voor het BuurtThuis, talenten te ontdekken en eerste stappen in realisatie te delen en te zetten.

In de dialoog onderzoeken we hoe Wij in Kanaleneiland er precies uit ziet, wanneer je verbinding met je buurt, met je omgeving ervaart. Wanneer heb je een Wij-besef in het BuurtThuis of in de buurt, en wat is hiervoor nodig? In gezamenlijkheid wordt volgens de stappen van de waarderende dialoogmethodiek gewerkt aan een groter, meer Wij in Kanaleneiland.

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1In een dialoog gaan zes tot acht personen met elkaar op gelijkwaardige basis in gesprek. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen, mogelijkheden en acties uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten maar luister je naar elkaars ervaringen en perspectieven. De dialoog duurt twee uur.

Meer

Aanmelden 22 januari
BuurtThuis Kanaleneiland
Amina Berkane
Wat is een dialoog
Ontbijtdialoog Samen Leven (6 november)

Reageren is niet mogelijk