5 september: Dialoog ‘Wie zorgt later voor mij?

Op dinsdagochtend 5 september 2017 is er van 10 tot 12 uur een zorgdialoog in Podium Oost met als thema Wie zorgt later voor mij? U bent hier van harte welkom! U kunt zich aanmelden bij info@podiumoostutrecht.nl, via 030 -258 19 94 of aan de receptie.Schermafbeelding 2017-05-28 om 20.32.57

Wie zorgt later voor mij?

anp-26120677-1_ouderdomOuderen zijn maatschappelijk steeds langer actief. Hebben een belangrijk aandeel in de zorg voor (klein)kinderen en naasten die iets extra’s nodig hebben. Maar wat als je niet meer voor jezelf kunt zorgen? Regel je dan professionele zorg? Heb je afspraken met naasten over onderlinge hulp? Doe je een beroep op je kinderen? Neem je iemand in huis? Heb je je als vitale oudere voorbereid op later, als je zorg nodig hebt? Heb je iets geregeld of vertrouw je erop dat het wel goed komt later? Dat er wel voor je gezorgd wordt als het nodig is. Ga je hierover in gesprek met je naasten? Of werk je met andere senioren aan zorg voor later die je past, bijvoorbeeld door in een groep te gaan wonen? Of weet je er niet goed raad mee? Wat is je ideaal als het gaat om wie later voor jou zorgt? En wat kun je doen om dit dichterbij te brengen?

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Zorgdialoog

eigen-regieHet centrale thema van de reeks zorgdialogen in Podium Oost is het samen bespreken van veranderingen van jezelf of mensen in je directe omgeving op het gebied van gezondheid, welbevinden en zorg. Ieder dialoog behandelt een ander thema. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je alle 6 dialogen moet bijwonen. Je bepaalt zelf welk thema voor jou belangrijk is om over in dialoog te gaan met anderen.

Meedoen?

Noteer ook alvast de laatste zorgdialoog van 2017 in je agenda:
Dinsdag: 7 november
Tijd: van 10:00 – 12:00 uur.
Plaats: Podium Oost / Oudwijkerdwarsstraat 148 / 3581LJ Utrecht
U dient zich vooraf aan te melden: tel: 030 -258 19 94 / info@podiumoostutrecht.nl / of aan de receptie.

Meer

Zorgdialoog
Zorgdialoog Podium Oost
Podium Oost

Reageren is niet mogelijk