Week van de Dialoog 2019

Op 1 november vieren we de start van de  Week van de dialoog 2019 in Krachtstation Kanaleneiland. Die dag gaan in het hele land mensen in gesprek met landgenoten, stadgenoten en buurtgenoten die we niet vanzelf tegen komen om De Ander te ontdekken, Elkaar te zien, te Ont-moeten, Samen verder te komen, te werken aan een sterke gemeenschap. Door De Ander te ontdekken in ontmoetingen en dialoog werken we aan een sterke gemeenschap.

Ontdek de Ander!

Het thema is dit jaar Ontdek De Ander. Wie is die ander die niet op jou lijkt, waar je geen contact mee hebt, die in andere bubbels leeft, die je niet spreekt, niet kent, niet echt ontmoet? En wat gebeurt er als je even stilstaat bij die Ander, contact maakt, die ander echt ontmoet? Als je van mens tot mens in gesprek gaat, ervaringen en dromen deelt? Ervaar het aan een dialoogtafel!

Ontdek De ander ook in de fototentoonstelling rond 10 jaar Utrecht in Dialoog die is te zien in het Krachtstation Kanaleneiland en bij Boex!

En laat je inspireren door de video van de Iftardialoog in Overvecht op 21 maart, de internationale dag van de diversiteit.

Week van de  dialoog

Wil je ook De Ander ontdekken in je buurt, op je werk, op school, in het park, bij de club? Open je hart, wees nieuwsgierig en ga voor ontdekking in een gelijkwaardig gesprek van mens tot mens!

Vrijdag 1 november
Aftrap Week van de Dialoog met Dialoogfeest Ontdek De Ander in Krachtstation Kanaleneiland met tentoonstelling ter ere van 10 jaar Utrecht in Dialoog en veel meer.
Potlucklunch: Eten met de Ander
Potluckdialoog: Eten met de Ander

Zaterdag 2 november, 
Meeting The Other / De Ander Ontmoeten, 15:00 – 18:00 uur, eLe Tapas Restaurant

Dinsdag 5 november
Wintertijd, 10:00 – 12:00 uur, Podium Oost

Woensdag 6 november
Ontdek de ander in de Domkerk, 13:30 – 16:00 uur, Domkerk
Dialooghuis / Dialogue House, 19:00 – 22:00 uur, Maliebaan45

Donderdag 7 november

Ontdek De Ander (vrouwen), 9-11 uur, Buurtthuis Kanaleneiland
Ontdek de Ander / Discover the Other, 19:30 – 22:00 uur, De Kargadoor

Vrijdag 8 november
Loflied der verzoening, 20:00 – 22:30 uur, Pieterskerk

Meedoen?

Wil je zelf een dialoogbijeenkomst (helpen) organiseren, een dialoog (leren) begeleiden of actief worden?  Bekijk de mogelijkheden en neem contact op! Ook na  de week van de dialoog kun je actief worden!

Training dialoog begeleiden, dinsdagavond 19 november, MB45
Vervolgtraining: De kunst van het vragen, 24 november, MB45

 

 

Meer

Over de Week van de Dialoog >>>
Thema Ontdek de ander >>>
Wat is een dialoog >>>

Reageren is niet mogelijk