Armoedeweek 2017: Kansen delen

2017_041_TV_banner_webversie_100 mm breedTussen 7 en 17 oktober 2017 staat Utrecht in het teken van de jaarlijkse ‘Week van de Armoede’. Dit jaar met als thema: Op naar een (kans)rijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beursDit jaar staan kinderen en jongeren centraal. Doe mee, deel je ervaringen, dromen en kansen, ontdek de impact van een kleine beurs op het dagelijks leven, en kom tot nieuwe inzichten en perspectieven! Iedereen is welkom!

Kansen delen

In de week van de armoede kun je op verschillende plekken ervaringen, dromen en kansen delen. Je kunt je hier inschrijven voor een plek aan tafel.

Maandag 9 oktober
Op naar een kansrijke toekomst 17.00- 21.00, Bedrijfsverzamelgebouw de Alchemist, Kon. Wilhelminalaan 8. Eerste Gelijke Kansendialoog met, door en voor jongeren.
Kennismakingsworkshop Kinderdialoog, introductieworkshop, kennismaken en ervaren kinderdialoog.

Woensdag 11 oktober
Kansen delen op het ROC,  14-16 uur, ROC Midden Nederland, Vondellaan 174
Resto-dialoog Gelijke kansen
, Theater Stefanus, 18.00-21.00, ZIMIHC, Braziliedreef 2

Kansen voor kinderen

img_4022-2Hoe maak je armoede en wat dat betekent voor je kansen, dromen en mogelijkheden bespreekbaar met kinderen? In de introductieworkshop kinderdialoog van maandagavond 9 oktober maak je kennis met de dialoogmethodiek voor kinderen. Tijdens deze workshop ervaar je de dialoog zoals we die met kinderen doen, met tekenen en spelelementen. Je maakt kennis met de gespreksregels en dialoogstappen van de Kinderdialoog of frist je kennis nog eens op. We gaan in groepen van 6 tot 8 personen in dialoog om te ervaren wat een Kinderdialoog is en vraagt. Na de kennismakingsdialoog bepaal je of je hiermee verder wilt, of je zelf wilt leren een dialoog met kinderen te begeleiden. De vervolgtraining kinderdialoog is op 30 oktober en 20 november. Na 30 oktober is er gelegenheid om ervaring op te doen.

Rijker door te delen


Onder de titel U-Share wordt een serie speciale ‘kansendialogen’ door, met en voor jongeren georganiseerd. Vanaf 9 oktober gaan we de straat op, scholen en bedrijven in, met elkaar in gesprek over (ongelijke) kansen. De vlogs, korte filmpjes die hierbij gemaakt worden, bieden inspiratie voor het delen van ervaringen en dromen, en het vormgeven van je toekomst. De eerste speciale ‘kansendialogen’ vond plaats op woensdagmiddag 27 september in ROC Midden Nederland. De komende ‘kansendialogen” staan gepland voor maandagavond 9 oktober, woensdagmiddag en woensdagavond 12 oktober. De kansendialogen worden georganiseerd in samenwerking met ROC Midden Nederland, Plein 373, Stichting Asha, University College Utrecht, Resto van Harte, de Armoedecoalitie en vele anderen.

In dialoog over kansen

img_3776-1
In de Armoedeweek gaan we in gesprek over een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren met een kleine beurs.Wat doet armoede met kinderen en jongeren? Wat doen kinderen en jongeren met armoede? Over de impact van (on)gelijke kansen voor kinderen en jongeren en mogelijkheden die perspectief kunnen bieden zoals huiswerk begeleiding en de weg naar hulp. Wanneer heb jij ervaren dat je een (te) kleine beurs had, wat deed dat met je en hoe ben je hiermee omgegaan? Hield je dit voor jezelf, duwde je het weg, probeerde je het op te lossen? Schaamde je je, zocht je hulp, kreeg je steun, waar had je wat aan? Wanneer/waar kreeg je een kans die je verder bracht? Wat was het effect? Wat hielp en was daarvoor nodig? Wat is je wens, hoop voor de toekomst? Welke concrete eerste stap kun jij daarin zelf zetten en wat is daar voor nodig?

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen, verlangens en mogelijkheden dat tot nieuwe inzichten kan leiden. Écht luisteren naar verschillende ervaringen en perspectieven ligt aan de basis van een dialoog. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je maakt kennis met elkaar, deelt aan tafels van zes tot acht personen ervaringen en verlangens en onderzoekt waar het om draait.Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Een dialoog duurt ongeveer twee uur. Een dialoogtafel wordt begeleid door een getrainde dialoogbegeleider.Schermafbeelding 2017-01-16 om 21.32.24

Meer

Armoededialogen
Kinderdialoog
Jongerendialoog
Wat is een dialoog
Training Kinderdialoog
Basistraining Dialoog begeleiden

Reageren is niet mogelijk