Kom Erbij Week

week tegen eenzaamheidVan 1 tot en met 8 oktober is het Kom Erbij Week (tegen eenzaamheid). Sluit je aan en maak kennis met de buurtaanpak Erbij Horen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Aansluiten bij een dialoogbijeenkomst, je ervaringen onderzoeken en verlangens delen aan een tafel met 6-8 anderen. Je kunt in de week tegen eenzaamheid en ook daarna op verschillende plekken in de stad in gesprek over thema’s als Erbij horen, Vriendschap, Verlies en Elkaar Zien. Lees de impressie van een deelnemer >>>
  • Een dialoogtafel (leren) begeleiden, je verdiepen in de methodiek en thema’s voorbereiden. Als je vaker hebt deelgenomen en enthousiast bent geworden kun je een dialoog leren begeleiden en je inschrijven voor de training dialoog begeleiden van dinsdag 1 oktober op Maliebaan45.
  • Een dialoogbijeenkomst of dialoogserie in de buurt helpen organiseren, mensen bij elkaar brengen rond thema’s die leven, zoals zingeving, ouderschap of verlies. Samen thema’s en het onderlinge contact verdiepen. Schrijf je in voor de workshop (buurt)dialoog organiseren.

Kom erbij!

Van 1 t/m 8 oktober gaan we op verschillende plekken in de stad in gesprek over Erbij Horen. Bij Zimihc Overvecht onder het genot van een driegangenmaal van Resto Van Harte. Bij Al Amal Kanaleneiland over Erbij Horen met geldzorgen. Met Trost over Erbij horen na Verlies. In het Griftpark onderzoeken we of dieren en mensen bij elkaar horen. In Enik gaan mensen met en zonder ervaring in sociale uitsluiting en psychische problemen op gelijkwaardige basis in gesprek over Erbij Horen.

Ook daarna…..

Ook na de Kom Erbij Week blijven we in gesprek:

Je bent ook van harte welkom bij de Buurtdialoog Podium Oost, Terwijde, in Lunetten, in Het Griftpark…..

Dialoog(serie) helpen organiseren?

In verschillende buurten van de stad organiseren bewoners, vrijwilligers en partners regelmatig buurtdialogen met Utrecht in Dialoog. Om thema’s open te bespreken aan de hand van persoonlijke ervaringen, (weer) verbinding te maken, met elkaar thema’s te verdiepen, tot nieuwe inzichten te komen en handelingsmogelijkheden te vergroten. Zo vinden buurtgenoten elkaar, krijgen, maken en geven mensen met elkaar (weer) zin in/aan hun leven. Een team van vrijwilligers, buurtgenoten en (ervarings)deskundigen verzorgen deze series. Wil je ook een dialoog(serie) in de buurt helpen organiseren? Schrijf je in voor de workshop (buurt)dialoog organiseren,  lees meer over de Buurtdialogen en/of schrijf je in voor de Training dialoog begeleiden.

Wat is een dialoog?

Utrecht in Dialoog

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt verlangens, de hoop ie je hebt en wat je hiervoor zelf doet. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven met anderen. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Lees meer over wat Wat een dialoog is >>>

Meer

Buurtaanpak eenzaamheid
Coalitie tegen eenzaamheid (video)

 

 

Reageren is niet mogelijk