Kom Erbij Week 2019

Kom Erbij en doe mee! In de Kom Erbij Week gaan we op verschillende plekken in de stad in gesprek over Erbij Horen. Waar hoor jij bij en wil je bijhoren? Voel jij je verbonden met andere mensen, vrienden, familie, buren, collega’s, lotgenoten, wijkgenoten, clubgenoten….? Hoe ga je om met verlies van een dierbare, met ziekte, tegenslag, geldzorgen…..? Zoek je gezelschap, contact, steun, hulp bij je naasten, buren, vrienden, collega’s? Zoek je nieuwe vrienden, trek je er in je eentje op uit…? Zoek je verbinding met dieren, vogels, bomen, de natuur, een groter geheel….? Sluit je aan, praat mee en luister naar verhalen van anderen! Ontdek wat echt belangrijk is voor jou en wat Erbij Horen vraagt!

Op verschillende plekken in de stad

We gaan op verschillende plekken en manieren in de stad in gesprek over Erbij Horen. Bij Zimihc Overvecht doen we dat onder het genot van een driegangenmaal van Resto Van Harte. Bij Al Amal Kanaleneiland over Erbij Horen met geldzorgen. Met Trost over Erbij horen na Verlies. In het Griftpark onderzoeken we of dieren en mensen bij elkaar horen. In Enik gaan mensen met en zonder ervaring in sociale uitsluiting en psychische problemen in gesprek over Erbij Horen.

Ook daarna…..

Ook na de Kom Erbij Week blijven we in gesprek:

Je bent ook van harte welkom bij de Buurtdialoog Podium Oost, Terwijde, in Lunetten, in Het Griftpark…..

Buurtdialoog mogelijk maken?

In verschillende buurten van de stad organiseren bewoners, vrijwilligers en partners regelmatig buurtdialogen om thema’s open te bespreken aan de hand van persoonlijke ervaringen, (weer) verbinding te maken, elkaar beter te vinden, tot nieuwe inzichten te komen, handelingsmogelijkheden te vergroten en de wijk/buurt leuker te maken. Zo vinden buurtgenoten elkaar, krijgen, maken en geven mensen met elkaar (weer) zin in/aan hun leven en leven, leren en werken we samen aan een fijne buurt. De buurtdialogen worden verzorgd door buurtgenoten en vrijwilligers en soms in samenwerking met professionals.

Wil je ook een dialoog(serie) in de buurt helpen organiseren? Schrijf je in voor de workshop (buurt)dialoog organiseren en/of voor de Training dialoog begeleiden.

week tegen eenzaamheid

Buurtaanpak Erbij Horen

Je kunt op verschillende manieren aansluiten en meedoen met de buurtaanpak Erbij Horen:

  • Aansluiten bij een dialoogbijeenkomst, je ervaringen onderzoeken en verlangens delen aan een tafel met 6-8 anderen. Je kunt in de week tegen eenzaamheid en ook daarna op verschillende plekken in de stad in gesprek over thema’s als Erbij horen, Vriendschap, Verlies en Elkaar Zien. Lees de impressie van een deelnemer >>>
  • Een dialoogtafel (leren) begeleiden, je verdiepen in de methodiek en thema’s voorbereiden. Als je vaker hebt deelgenomen en enthousiast bent geworden kun je een dialoog leren begeleiden en je inschrijven voor de training dialoog begeleiden van dinsdag 1 oktober op Maliebaan45.
  • Een dialoogbijeenkomst of dialoogserie in de buurt helpen organiseren, mensen bij elkaar brengen rond thema’s die leven, zoals zingeving, ouderschap of verlies. Samen thema’s en het onderlinge contact verdiepen. Schrijf je in voor de workshop (buurt)dialoog organiseren.

Meer over de Buurtaanpak Erbij Horen>>> 

Coalitie tegen eenzaamheid (video)

Wat is een dialoog?

Utrecht in Dialoog

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt verlangens, de hoop ie je hebt en wat je hiervoor zelf doet. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven met anderen. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Lees meer over wat Wat een dialoog is >>>

 

 

Reageren is niet mogelijk