Week tegen eenzaamheid 2018

week tegen eenzaamheidVan 27 september tot 6 oktober 2018 is het de “Week tegen eenzaamheid”. Utrecht in Dialoog haakt hierop in met dialogen om mensen met elkaar in gesprek te brengen over wat er nodig is om lekker in je vel te zitten, erbij te horen, elkaar echt te zien etc.

Aan tafels van 6 tot 8 personen onderzoeken we ervaringen, delen we dromen en wat we gaan doen. Met kinderen gaan we in gesprek over vriendschap en echte vrienden.  Met vrijwilligers en werkers die werken met eenzaamheid en verlies onderzoeken we wat werkt, wat helpt.

Wil je zelf een dialoogtafel begeleiden, mensen met elkaar in contact brengen? Schrijf je dan in voor een training dialoog begeleiden.

Wil je zelf een dialoog organiseren tegen eenzaamheid? Lees meer over onze buurtaanpak tegen eenzaamheid, schrijf je in voor de workshop Elkaar zien of stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Samen in gesprek

Een overzicht van dialoogtafels, trainingen en bijeenkomsten in de Week tegen Eenzaamheid.

Training “Dialogen begeleiden” op donderdag 27 september van 19:00 tot 22:30 uur
Een belangrijke factor in het bestrijden van eenzaamheid is met elkaar praten, dingen bespreekbaar maken. Wil jij hier graag aan bijdragen door gespreksleider te worden? Kom dan naar onze training “Dialogen begeleiden”. Deze training vindt plaats op de Maliebaan 45, 3581CD Utrecht.

“Samen tegen eenzaamheid” op donderdag 27 september van 19:15 tot 22:00
We organiseren samen met So Ubuntu en Tori Oso een dialoogbijeenkomst met als thema ‘Samen tegen eenzaamheid’. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, het is van alle leeftijden. Sommigen voelen het af en toe, voor anderen is het iets dat langduriger is. Het is een heel persoonlijk gevoel dat ieder anders ervaart. Tijdens de bijeenkomst gaan we samen op zoek naar wat eenzaamheid betekent en wat helpt. Deze dialoog gaat door in buurtcentrum Oase, Cartesiusweg 11, 3534BA Utrecht.

Buurtdialoog “Lekker in je vel”  op vrijdag 28 september van 14:30 tot 17:00 uur
We houden een buurtdialoog over “Lekker in je vel”. Bij buurtdialogen hebben we als doel bewoners met elkaar te verbinden. Deze dialoog gaat door in de Musketon, Hondsrug 17-19, 3524BP Utrecht.

Wandeldialoog “Buiten” op zaterdagmiddag 29 september van 14 tot 17 uur
Op zaterdagmiddag 29 september kun je kennismaken met een wandeldialoog. In deze wandeldialoog ga je al wandelend met verschillende deelnemers in gesprek over het thema Buiten.

“Kom erbij, deel je ervaringskennis” op dinsdag 2 oktober van 18:00 tot 21:00 uur
“Kom erbij, deel je ervaringskennis” is een bijeenkomst waar we iedereen uitnodigen die (als vrijwilliger of werker) werkt met eenzaamheid en verlies. In deze bijeenkomst onderzoeken we ervaringen met verlies, manieren van kijken en omgaan met verlies om met en van elkaar te leren en in onderlinge verbondenheid tot dieper inzicht te komen. De bijeenkomst vind plaats op het Stadskantoor (Stadsplateau 1, 3521AZ, Utrecht).

“Contact maken” op woensdag 3 oktober van 13:00 tot 16:00
Een kans om samen te komen, in gesprek te gaan, kennis te maken met buurtbewoners, en stil te staan bij de verschillende mooie contacten die we maken. Adres: Marco Pololaan 115.

Kinderdialoog over vriendschap op woensdag 3 oktober van 15:30 tot 16:30
Als je je eenzaam voelt, kan even met een vriend(in) praten al wonderen doen. We organiseren een kinderdialoog over vriendschap in de centrale bieb. Adres: Oudegracht 167, 3511AL Utrecht.

“Elkaar zien bij verlies” op woensdag 3 oktober van 19:30 tot 22:00
Deze dialoog is in samenwerking met de Stichting Tröst over verlies en troost. Voor als je anderen wilt zien en ontmoeten die in rouw zijn of met rouw te maken hebben en hierover in gesprek wilt.

“Nieuwe buren” op vrijdag 5 oktober van 18:00 tot 20:30
Tijdens de dialoog gaan we in gesprek over ervaringen met nieuwe buren. Hoe is je contact met nieuwe buren en wat betekent dat voor jou? Wat gebeurt er als er nieuwe mensen in je buurt komen wonen? Hoe ziet het ideale contact met nieuwe buren eruit en wat kan je zelf doen om dit tot stand te brengen? Adres: Kanaalzichthof.

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Meer

Download de flyer
Buurtaanpak eenzaamheid
Coalitie tegen eenzaamheid (video)
Wat is een dialoog?

 

Reageren is niet mogelijk