Samen verder…

loesjeHet thema Samen verder… is geïnspireerd op het Afrikaanse gezegde Alleen ga je sneller maar samen kom je verder”. Samen kom je verder met dialoog in wijken, buurten, straten, op scholen, in bibliotheken en sportclubs. Om thema’s en verschillen bespreekbaar te maken, met elkaar mogelijkheden te ontdekken om aan een hoopvolle toekomst te werken. Door met elkaar in gesprek te gaan over thema’s als samen leven, werken, spelen, wonen, leren, dromen, lachen, huilen en meer.

Hoe kom je samen verder? Thuis, in de buurt, op school, op straat, op je werk, op de club…? Wat betekent dit in contacten, de zorg voor elkaar, de manier waarop we met armoede en uitsluiting omgaan, samen leven, werken en spelen? Wat is jouw ideaal en wat kun je doen om dit een beetje dichterbij te brengen? Hoe leef, werk en woon je samen met mensen die anders denken, leven, werken, dromen, geloven en handelen dan jij? Ben je nieuwsgierig naar wat een ander bezielt? Kun je luisteren zonder te oordelen? Durf  je jouw persoonlijke ervaringen en dromen te delen?

Inspiratie op het thema

Inspiratie Samen verder

Er zijn verschillende dialogen rond het thema Samen (verder) georganiseerd:  Samen vieren, vier je mee?De kracht van samen herdenken, Samen leven in Utrecht West, Samen leven in Rivieren-Dichterswijk, Gelijkwaardig, tussen arm en rijk, In meer dan 1 cultuur, Multi-culturele wijk Terwijde, De stem van jongeren, jongeren Overvecht in gesprek, Zorgdialoog contacten, Grenzen aan voor elkaar zorgen, Grip op je leven.

Samen verder… was het leidende thema van de week van de dialoog 2017. In dat kader zijn verschillende thema’s in dialoog verdiept: Student & Buurt Dialoog, Erbij horen in Zuilen, Samen verder in de Meern, Samen wonen en samen leven, Aftrap week van Respect, Ontbijtdialoog samen eten, Domkerkdialoog, Samen bruggen bouwen, Contact in Oost, Samen wonen in verband, Leren van elkaar, Inspiratie uit Oost-Afrika, Samen opvoeden, Gezondheid in diverse culturen, Respect(zones), Resto-dialoog samen leven, Socratische dialoog, Samen verder, Samen werken, Zingesprek samen verder, Gelijke kansendialoog, Samen delen en Samen verder na verlies.

Reageren is niet mogelijk