Vrede verbindt over grenzen

In de Vredesweek, van 21 tot en met 29 september 2019 worden ook in Utrecht allerlei activiteiten georganiseerd. Het thema van de Vredesweek is dit jaar: Vrede verbindt over grenzen!  We nodigen je graag uit om de grenzen op te zoeken, over te steken, uit je bubbel te stappen, anderen te zien en ontdekken.

Wil je een dialoogbijeenkomst organiseren bij jou in de buurt? Kom naar het Dialooghuis of neem contact met ons op!

Vrede verbindt over grenzen

De week van vrede vieren we met verbindingen over grenzen, tussen mensen uit verschillende windstreken, die verschillende talen spreken en verschillende ervaringen hebben met oorlog, geweld, vrede en vrijheid. We delen verhalen van onmacht, verdriet, moed, hoop, vrijheid en vergeving. Onderzoeken mogelijkheden en wegen om vrede vorm te geven, hieraan bij te dragen, vrede dichterbij te brengen.

Vredesdialogen

In Utrecht gaan we in de vredesweek weer op verschillende plekken in gesprek. Iedereen is hier van harte welkom om te ontdekken hoe je vrede dichterbij kunt brengen.

Wat is een vredesdialoog

In een vredesdialoog ga je in gesprek aan tafels van 6 tot 8 personen over wat vrede voor jou betekent. Waar en wanneer ervaar je vrede?  Hoe is vrede aan jou doorgegeven en hoe geef jij vrede door? Wat is je ideaal, wens als het gaat om vrede en wat kun je zelf doen om die dichterbij te brengen? Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Door de rijkdom van onze ervaringen vergroten we onze gemeenschappelijke kennis en mogelijkheden om vrede verder te brengen. Een vredesdialoog start met inspiratie op het thema en duurt ongeveer twee uur. Na afloop delen we de opbrengsten van de verschillende tafels en de inzichten die we meenemen. Soms is er gelegenheid tot informeel napraten. Meer informatie en aanmelden kan via het evenement op de site.

Meer

Wat is een dialoog
Meer over het thema Vrede verbindt over grenzen >>>

Reageren is niet mogelijk