Stemmen uit de stad

In het kader van deze gemeenteraadsverkiezingen organiseert Utrecht in Dialoog een reeks dialoogtafels op verschillende plekken in Utrecht.

In de verkiezingsdialogen gaan we actief op zoek naar stemmen, geluiden, ervaringen, dromen, inzichten en wijsheid van verschillende Utrechters, ook van diegenen die zich niet gehoord voelen. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over wat er speelt in de wijk. We verkennen wat we zelf kunnen doen voor een betere stad, en wat de gemeente voor ons kan betekenen.

Overzicht van verkiezingsdialogen

Dinsdag 6 maart, Meetellen, van 17:30 tot 20:00 uur, 3Generatiecentum, Kanaleneiland.
Over onze betrokkenheid met de verkiezingen en het gevoel te hebben wel of niet mee te tellen, gehoord te worden.

Vrijdag 9 maart, Je welkom voelen in Utrecht, van 19:00 tot 21:30 uur, De Voorkamer, Lombok. Over de relatie die oude, maar vooral ook nieuwe Utrechters hebben met de gemeente.

Dinsdag 13 maart, Thuis in Overvecht, van 10:00 tot 12:00 uur, Buurtkamer de Klop, Overvecht. Over wat thuis is, wanneer je je thuis voelt, en hoe je je thuis kan voelen in Overvecht.

Woensdag 14 maart, Contact in Leidsche Rijn, van 10:00 tot 12:00 uur, BuurtWerkKamer Hart voor Leidsche Rijn. Over de contacten die er wel of niet zijn tussen buurtbewoners, verschillende generaties, en culturen.

Woensdag 14 maart, Wonen en werken in de stad, van 19:00 tot 21:30 uur, Kanaleneiland. Jongeren in gesprek over wat de gemeente kan betekenen als het gaat over wonen en werken.

Donderdag 15 maart, De gemeente in onze buurt, van 19:30 tot 22:00 uur, Buurtwerkkamer TOP, Tweede Daalse Buurt. Over wat de gemeente betekent en kan betekenen voor je buurt.

Dinsdag 20 maart, Student en Buurt vervolg, van 14 tot 17 uur, University College Utrecht. Over de verbinding tussen student en buurt, wat werkt en wat de gemeente kan betekenen.

Dinsdag 20 maart, Thuis in Zuilen, van  19-21:30 uur in Buurthuis De Beatrix, het Vorstelijk Complex 
Over je thuis voelen in je buurt, wat je hierin kunt doen en wat de gemeente hierin kan betekenen.

Aanmelden voor de dialogen kan hier.

Na de verkiezingen

Dialogen zijn niet alleen momenten van verbinding, versterking en verrijking, ze brengen ook belangrijke inzichten met zich mee. Er wordt veel kennis gedeeld, behoeften worden bloot gelegd, en men leert wat er speelt in de wijk en in het leven van Utrechters. De kennis en opbrengsten van deze dialogen willen we niet verloren laten gaan. Op woensdag 28 maart van 15:00 tot 18:00 nodigen we daarom onze partners en de deelnemers uit voor een atelier op de Alchemist. We verzamelen de opbrengsten, en de inzichten van de verkiezingsdialogen. Samen kijken we hoe we deze kennis kunnen delen, voor wie het waardevol is, en of we er nog iets verder mee kunnen. Meer informatie en aanmelden voor het werkatelier >>

Meer

Stemmen verder brengen
Een verbonden stad (1 juni)
Atelier verkiezingsdialogen (28 maart)
Utrechtse verkiezingen: thema’s (podcastst)
Utrechtse stemwijzer
Wie is de baas in Utrecht?

Reageren is niet mogelijk