Verbonden met de veiling

NaamloosOp dinsdag 21 juni gaan bewoners van het Veilingterrein met elkaar in gesprek over Verbinding in de wijk. Van 9:30 uur tot 11:30 uur op de Brede school Het Zand, Pauwoogvlinder 18. We beginnen met een kort voorprogramma. Daarna wisselen we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen en toekomstdromen uit, en hoe we deze kunnen verwezenlijken. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Fouzia de Waal, f.dewaal@doenjadienstverlening.nl.

Verbinding in je wijk?

Voel jij je verbonden met het veilingterrein? Wanneer voel je je prettig in de omgeving waar je woont, leeft en actief bent? Is dat in contact met je buurtgenoten, op het schoolplein, op straat, in het park, in je eigen huis, moestuin of elders? Is dat als je samen een feest organiseert, muziek maakt, sport, in de tuin werkt, door de wijk wandelt of fietst, bij een openhartig gesprek, als je iemand kunt helpen? Of als iemand jou helpt, naar je luistert, meedenkt?architectimage-extralargethumnail In wat voor contacten ben jij gelukkig, voel je je echt verbonden en wat is daar voor nodig? Waar droom je van, hoe ziet jouw ideale toekomstdroom voor je wijk er uit? Is dat een levendige wijk, een groene wijk, een actieve buurt, een bijzondere buurt? Een wijk met veel speelruimte, een wijk waar je kunt werken, wonen, leven, waar je je buren kent, elkaar ontmoet, elkaar helpt, een wijk waar voor iedereen een plekje is, je oud kunt worden? Wat kun je doen om die droom te verwezenlijken? Welke stap kun jij zetten, en wat kun je samen met je buurtbewoners doen?

Met elkaar in gesprek

7893595312_fbefe2fd12_bIn een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog

Reageren is niet mogelijk