Verbinding Verbroken

Hello, it’s me
I was wondering if after all these years you’d like to meet
To go over everything
They say that time’s supposed to heal ya
But I ain’t done much healing

Op donderdagavond 22 september vervolgen we de maandelijkse dialoog bijeenkomsten in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug. We gaan dan met elkaar in gesprek over het thema: Verbinding verbroken. De avond begint om 18.00 uur met soep en broodjes en duurt tot 21.00 uur.  Als aftrap vertellen Yunus Emre Cicek (Actieve Jongeren Utrecht) en Ilse Schuurman (Dare to be Grey) wat dit thema voor hen betekent. Daarna wisselen we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen, toekomstdromen en acties uit. Tot slot delen we de inzichten van de verschillende tafels en sluit Ali Amghar af met zijn nieuwe column Familiebanden. Je kunt je hier aanmelden.

Verbinding verbroken

Op 11 september is het 15 jaar geleden dat de aanslagen op de TwinTowers in New York plaatsvonden. Dat sloeg ook in Nederland een diepe kloof tussen moslims en niet moslims en was de aanleiding om te starten met de dialoog, om de verbinding te herstellen. De laatste week van september is ook de week tegen de eenzaamheid.Zelfgekozen eenzaamheid of door de omstandigheden ontstane eenzaamheid?

Waar denk je aan bij ‘verbinding verbroken’? Gaat dat over verbroken relaties, voorbije vriendschappen? Of over het ontbreken van een verbinding met de wereld om je heen, er niet meer bij horen? images (23)Buitengesloten worden door een gemeenschap of er zelf uitstappen en geen deel meer uitmaken van een club, sportteam of werkgemeenschap. Is een verbroken verbinding te herstellen of is hij altijd definitief? Wanneer heb jij laatst een verbinding verbroken of is een verbinding met jou verbroken?  Wat gebeurt er dan? Is een breuk altijd verdrietig of kan het ook bevrijdend werken? Welke verbindingen zou je graag willen verbreken, omdat ze knellen, je belemmeren of onderdrukken? Waar droom je van en wat kun je doen om die ideale wereld te bereiken?

Met elkaar in gesprek

IMG_2913 (1)In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen is van harte welkom.

Meer

Aanmelden
Nederlandse vertaling Hello (Adele)
Wat is een dialoog
Actieve Jongeren Utrecht
Dare to be grey

Reageren is niet mogelijk