Verbinding met je bestemming

Op donderdagavond 26 mei gaan we in gesprek over Verbinding met je bestemming.  Van 18.00 uur tot 21.00 uur in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug, met soep en broodjes. We beginnen met een kort voorprogramma: een video omdat je wortelt van Halina Zalewska een een kort interview met Ebru Aydin, voorzitter Utrecht Leadership Academy. Daarna wisselen we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen en toekomstdromen uit, en wat we kunnen doen. Afsluitend delen we onze ervaringen aan de verschillende tafels. Ali Amghar sluit de avond af met een nieuwe column. Je kunt je hier aanmelden. Noteer ook alvast de laatste dialoogbijeenkomst in de Centrale Bibliotheek voor de zomervakantie in je agenda: donderdagavond 23 juni.

Bestemming?

Wat is je bestemming? Is dat een vast doel in je leven zoals een leuke baan, gelukkig gezin, huis met tuin, fijne vrienden, lang en gezond leven of een andere droom? Bepaal je zelf je bestemming of is er iets groters aan het werk, bepaalt de situatie wat er op je weg komt, waar je terecht komt, wat jij te doen hebt? Ligt je bestemming vast, door je opvoeding, je afkomst, je financiële middelen, je talenten, je genen? Hoe vind je je bestemming als je vaderland in oorlog is, je moet vluchten en in Utrecht terecht komt? Is Utrecht dan jouw bestemming of voel je je hier eerder gestrand.

Doet je bestemming er wel toe? Gaat het niet veel meer om de weg, je bewegen in de stroom? Word je gelukkig van je bestemming zoeken of leef je liever als nomade? En neem je wortels mee als een jas om je heen op de weg die je gaat.

Bestemming bereikt?

botanical-web

Botanique – Halina Zalewski

Heb je in Utrecht je bestemming bereikt of trek je liever verder? Verder noordwaarts waar je bestaan veiliger is? Of naar Amsterdam omdat het daar allemaal gebeurt? Naar het oosten waar meer ruimte is? Naar zuidelijke landen waar de zon vaker schijnt en meer aandacht is voor eten? Kun je ook in Utrecht landen, wortel schieten? Wat doe je dan met je wortels op je plek van bestemming?  Wat is er nodig om je bestemming te vinden? Is je bestemming bereiken zoiets als het je thuis maken waar je bent beland? Leven en liefhebben waar je ook bent?

Met elkaar in gesprek

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Aanmelden dialoogtafel
Botanique (Halina Zalewska)
Omdat je wortelt (trailer Halina Zalewska)
De fiets in Utrecht (Bban Kirkuki)
Wat is een dialoog?

Reageren is niet mogelijk