Verbinding in Terwijde

Op donderdagavond 20 oktober 2016 gaan bewoners van Terwijde in gesprek over Verbinding in de wijk. Van 19:00 uur tot 21:00 uur in buurtcentrum Hof ’t Spoor, Operettelaan 629 3543 BR in Terwijde (naast station Utrecht Terwijde). We beginnen met een kort voorprogramma. Daarna maken we kennis met elkaar aan tafels van 6 tot 8 personen, wisselen ervaringen en toekomstdromen uit, en hoe we deze kunnen verwezenlijken. Deelname is gratis. Je kunt je hier aanmelden.

Verbonden met je wijk?

2a503a79d166772b677e42a4f800da4c-300x225Voel jij je verbonden met Terwijde? Wanneer voel je je prettig in je wijk, de omgeving waar je woont, leeft en actief bent? Is dat in contact met je buurtgenoten, op het schoolplein, op straat, in het park, in je eigen huis, moestuin of elders? In wat voor contacten ben jij gelukkig, voel je je echt verbonden en wat is daarvoor nodig?
images (24)Is dat als je samen een feest organiseert, in de tuin werkt, door de wijk wandelt of fietst, bij een openhartig gesprek, als je iemand kunt helpen of als iemand jou helpt, naar je luistert, meedenkt? Waar droom je van, hoe ziet jouw ideale toekomstdroom voor je wijk er uit? Is dat een levendige wijk, een groene wijk, een actieve wijk, een bijzondere buurt, een wijk met veel speelruimte, een wijk waar je kunt werken, wonen, leven, een wijk waar je je buren kent, elkaar ontmoet, elkaar helpt, een wijk waar voor iedereen een plekje is, je oud kunt worden? Wat kun je doen om die droom te verwezenlijken? Welke stap kun jij zetten, en welke stap samen met je buurtbewoners?

Met elkaar in gesprek

IMG_3254In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Aanmelden
Wat is een dialoog
Agenda dialoogtafels

Reageren is niet mogelijk