Verbinding in de buurt: vluchtelingen

Op vrijdag 26 februari is er in de bibliotheek Kanaleneiland een dialoog tussen vluchtelingen en buurtbewoners over Verbinding in de buurt (Engelstalig!). Een unieke kans voor een verdiepend gesprek tussen verschillende buurtbewoners. Bij een dialoog praat je vanuit je eigen ervaring, er is ruimte voor iedereen om samen echt even stil te staan bij het thema en elkaar vragen te stellen. Zo ontdek je vaak onverwachte dingen over elkaar. Een bijzondere manier om anderen te leren kennen en nieuwe ervaringen en inzichten op te doen. Meedoen is gratis. Meld je hier aan of mail myrte@utrechtindialoog.nl. Vrijdag 26 februari van 11.00 tot 13.30, Al-Masoedilaan 188. De Engelstalige Flyer kun je hier downloaden: Flyer 26 feb English.

Verbinding in de buurt

NaamloosMensen willen zich graag verbonden voelen met hun stad en in hun wijk. Verbinding komt vaak vanzelf tot stand – op straat, bij de bakker, op school of de sportclub. Daarnaast dragen veel initiatieven en buurthuizen een steentje bij. Toch is verbinding ook kwetsbaar. Verbinding blijft ook vaak beperkt tot de eigen, bekende kring. Voor de een is het moeilijker dan voor de ander. Bijvoorbeeld als de vertrouwde buurt verandert, of als je nieuw bent en de taal niet spreekt.

Delen, dromen en doen

deel-droom-en-doe1Wanneer voel je je verbonden in de buurt?
Hoe zou je het graag zien, wat is je ideaal?
Wat kun je doen om verbinding te maken?
Zulke vragen houden zowel vaste bewoners als vluchtelingen bezig. Utrecht in Dialoog brengt vluchtelingen en wijkbewoners graag met elkaar in gesprek. Een dialoog is een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en te ontdekken hoe anderen ‘verbinding in de buurt’ ervaren. Ervaren begeleiders zorgen voor een respectvol gesprek waarin iedereen de ruimte krijgt, waarin voorbij kan worden gegaan aan meningen en je echt iets nieuws kunt ontdekken – over anderen en over jezelf.

Meer

Aanmelden
Bright Richards over vluchtelingen
Wat is een dialoog
Thema Verbinding

Reageren is niet mogelijk