Verbinden door delen


Donderdagavond 27 oktober gaan we in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug in gesprek met elkaar over het thema: Verbinding door delen.
 Als introductie vertelt Paul Feld van Sharing Arts Society wat dit thema voor hem betekent, en hoe hij delen betekenis geeft. nieuws-1501-deeleconomieNa deze intro wisselen we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen, toekomstdromen en acties uit. Tot slot delen we de inzichten van de verschillende tafels en sluit Ali Amghar af met een column. We verwelkomen je graag om 18.00 uur met soep en broodjes in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug. We sluiten af om 21.00 uur. Je kunt je hier aanmelden.

“Voor de supermarkt staat een vrouw te bedelen. Soms heeft ze een daklozenkrant bij zich. Deze keer niet. Ze kijkt me een beetje bozig aan en vraagt of ik geld heb voor haar. Mijn standaardantwoord is meestal een ‘nee, sorry’. Dat zeg ik ook nu. Als ik klaar ben in de winkel en naar buiten loop, richt ze zich weer tot mij. Nu nog bozer, omdat een mevrouw haar totaal genegeerd heeft. Alsof ze een beest is, nee tegen een beest zijn mensen nog vriendelijk. Of ze niet bestaat. En dat ze zich gekwetst voelt. Ik kan niet anders dan haar gelijk geven. Delen is meer dan geld geven.” 

Verbindt delen?

sharingiscaringWe gaan in gesprek over het thema Verbinding door delen. Wat is eigenlijk delen? Dingen voor elkaar doen, zonder commercieel gewin, zonder dat je er geld aan verdient? Gaat het om eten en drinken,  zonnepanelen, wasmachines, (vakantie)huizen, tuinen, auto’s, kleding en boormachines? Of ook om het (eerlijk) (ver)delen van geld, werk, zorg, informatie en kennis? Kun je ook talenten, aandacht, liefde, zorg, autoriteit, gezag, wijsheid, zeggenschap en invloed delen?

iderkapWanneer heb jij laatst iets gedeeld?  En met wie? Met je partner, familie, vriend, collega’s of via social media met de hele wereld?  En wat doet het als iemand anders iets met jou deelt? Wanneer verbindt delen en wat is daarvoor nodig? Maak je verbinding met je buurt als je een boekenkastje aan de voordeur hangt met gratis mee te nemen literatuur? Is delen altijd wederzijds? Moet er altijd iets tegenover staan? Geld, lets of een wederdienst? Geeft delen verplichtingen? Staat dat verbinding in de weg, of draagt dat er juist toe bij? Wat is jouw ideaal als het gaat om verbinding door delen en wat kun je doen om dit te realiseren?

Met elkaar in gesprek

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord en is van harte welkom!

Meer

Aanmelden
Wat is een dialoog
Agenda dialoogtafels
Sharing Arts Society
De Deelkelder (video)

Reageren is niet mogelijk