Webredacteur gezocht

webredacteur_uitgelicht-345x245Ben je geïnteresseerd in dialoog? Vind je het leuk om over actuele maatschappelijke thema’s te schrijven, verschillende  perspectieven op een vraagstuk te belichten? Hou je ervan om online te grasduinen op zoek naar inspiratiemateriaal in woord en beeld? Draag je graag een steentje bij aan de Utrechtse samenleving? Neem dan contact op met Utrecht in Dialoog voor een oriënterend gesprek. Het gaat om een onbetaalde functie.

De functie

Je schrijft nieuwsberichten voor utrechtindialoog.nl die Utrechters uit verschillende werelden aanspreken. Je verdiept je in thema’s en zoekt hierbij passend inspiratiemateriaal in woord en beeld vanuit verschillende perspectieven. Je neemt korte interviews af en brengt opbrengsten van dialoogbijeenkomsten in beeld.

Je belangrijkste taken:
– schrijven van nieuwsberichten: aankondigingen van dialoogbijeenkomsten, trainingen en andere evenementen
– online beeld en inspiratiemateriaal zoeken rond thema’s: tekst, beeld, video, blogs, vlogs….
– afnemen korte interviews om nieuwsberichten & thema’s te verdiepen en verrijken
– schrijven van persberichten, samenstellen nieuwsbrief (optioneel).
De website is gemaakt in wordpress. Voor de nieuwsbrief maken we gebruik van Laposta.

Jouw profiel

webredacteur gezochtJe hebt gevoel voor een toonzetting die veel Utrechters aanspreekt. Je vindt het leuk om te schrijven, je te verdiepen in vraagstukken en deze vanuit verschillende kanten te belichten? Je hebt goede kennis van de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse taal. Je woont in Utrecht en kan zelfstandig werken. We vragen en inzet van 4 tot 8 uur per week gedurende een half jaar (tot en met december 2018).

Ons aanbod

Wat we bieden is
– een boeiende verdiepende functie bij een organisatie die er toe doet
– een groot netwerk van betrokken Utrechters/organisaties
– begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden
– coaching in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
– training en vergoeding van onkosten
De functie kan flexibel worden ingevuld en is ook geschikt voor oudere Utrechters die zich heroriënteren, willen verkennen of schrijven iets voor hen is, andersoortige werkervaring op willen doen en/of een netwerk in Utrecht op willen opbouwen. We kunnen de functie in overleg aanpassen aan je mogelijkheden en wensen.

Meer weten?

Kijk op de site voor meer informatie over Utrecht in Dialoog en de Week van de Dialoog. Heb je interesse of wil je meer weten? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via info@utrechtindialoog.nl.

Reageren is niet mogelijk