Beeldredacteur gezocht

NaamloosHeb jij talent voor fotografie, film en vormgeving?
Kun jij kijken vanuit verschillende perspectieven?
Ben jij oprecht geïnteresseerd in je medemens?
Heb jij oog voor beeldmateriaal dat aanspreekt?

Utrecht in Dialoog is op zoek naar een BEELDREDACTEUR

De functie

hardcoverjacket_747x1076-2-208x300Het gaat om een vrijwillige functie waarin je op jouw manier kunt bijdragen aan de manier waarop we met elkaar samenleven. Je brengt verschillende perspectieven, activiteiten en opbrengsten van dialoog zorgvuldig in beeld met je eigen camera. Je levert materiaal voor website, nieuwsbrief, interviews en social media. Je verdiept je in de thema’s en zoekt hierbij passend inspiratiemateriaal dat Utrechters uit verschillende werelden aanspreekt. Je onderhoudt de digitale beeldbanken en zorgt ervoor dat beeldmateriaal goed vindbaar is.

Je ontwerpt flyers en posters, draagt bij aan onze vormgeving. Je helpt bij het onder de aandacht brengen van dialogen en opbrengsten van evenementen via social media. Je werkt hierin samen met andere tekst-, beeld- en multimedia redacteuren. Past dit bij jou? Neem contact op met Utrecht in Dialoog voor een oriënterend gesprek.

Jouw taken:

  • Fotograferen en filmen op locatie; dialoogbijeenkomsten, trainingen,  workshops en opbrengsten hiervan met smaak en respect in beeld brengen.
  • Online beeld- en inspiratiemateriaal zoeken rond thema’s die leven, waarover we in gesprek gaan. Denk aan foto’s, video’s, beeldende kunst, illustraties, quotes.
  • Beeldmateriaal zoeken bij persberichten, nieuwsbrief, voor evenementen op social media, voor flyers.
  • In beeld brengen van thema’s vanuit verschillende gezichtspunten, bv. door straatgesprekken, vlogs, animaties, strips, tekeningen, podcastst etc.
  • Video’s samenstellen, maken en monteren in overleg en samenwerking met medewerkers en partners; voor werving, inspiratie, in beeld brengen opbrengsten etc.
  • Het beheren, actueel houden van goed doorzoekbare beeldbanken (Google Photo en WordPress).
  • Flyers, posters en ander beeldmateriaal maken (Canva, Indesign, Photoshop)

Jouw profiel

schermafbeelding-2016-11-02-om-08-58-30Je bent iemand met oog voor mensen en interesse in de ander. Je vindt het interessant om mensen uit verschillende werelden te ontmoeten en verschillende perspectieven in beeld te brengen. Je kunt zelfstandig werken en werkt graag samen in een team, met mensen met verschillende achtergronden. Je bent in het bezit van een foto- en/of filmcamera en software voor ontwerp en montage waar je goed mee overweg kunt. Tijdens dialogen en trainingen gaan mensen met elkaar een persoonlijk gesprek aan. Het is belangrijk dat jij je hierbij respectvol en zorgvuldig te werk gaat. Beheersing van het Nederlands is niet vereist. Je werkt samen met vrijwilligers en stagiaires, inspireert je collega’s.

Ons aanbod

IMG_0236 (2)– een boeiende en relevante functie bij een organisatie die er toe doet
– een leuk team van vrijwilligers met verschillende talenten
– de workspace van De Alchemist als inspirerende werkplek
– een uitgebreid netwerk van betrokken Utrechters/organisaties
– begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden
– trainingen en workshops en vergoeding van onkostenSchermafbeelding 2017-04-03 om 16.25.02

We kunnen de functie in overleg aanpassen aan je mogelijkheden en wensen. Een stageplek behoort ook tot de mogelijkheden. Werktijden zijn in overleg maar in ieder geval is het prettig dat je regelmatig aanwezig kunt zijn bij de evenementen die Utrecht in Dialoog organiseert.

Meer weten?

Kijk op de site voor meer informatie over Utrecht in Dialoog en de Week van de Dialoog. Neem een kijkje op facebook, insta, youtube, linkedin en twitter. Heb je interesse of wil je meer weten? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via info@utrechtindialoog.nl.

Reageren is niet mogelijk