Uitgesproken Utrecht: in dialoog!

ruim-dertig-arrestaties-bij-pegida-demonstratie-in-utrechtMaken we de stad samen of heeft een elite het voor het zeggen?  Spreken we ons uit in de openbare ruimte of gaan we liever in eigen kring met elkaar in gesprek? Waar kunnen de verschillende Utrechtse geluiden  elkaar horen? Durf jij je uit te spreken, je stem en het andere Utrechtse geluid te laten horen? Ben je benieuwd naar andere geluiden, ervaringen en perspectieven? Je bent van harte welkom!

IMG_2281Op zondagmiddag 12 maart 2017 van 13 tot 17 uur gaan we in gesprek met Utrechters van diverse pluimage in de Salon de Vrije Ruimte in het oude stadhuis op de stadhuisbrug. Salon de Vrije Ruimte is onderdeel van de Culturele zondag en wordt georganiseerd in samenwerking met Mensenrechtencafé, Socratisch Café Utrecht, Dare to Be Grey en vele anderen.

Socrates in de huiskamer

img_4009Erik Boers, auteur van Publieke bezinning, gaat in de huiskamer in dialoog met het publiek. Zoals Socrates destijds op de markt gaat hij die middag met omstanders in gesprek om meer licht te krijgen op het thema. We gaan op zoek naar de definitie van Uitspreken. De Utrechtse columnist Ali Amghar zal zijn licht hierop laten schijnen in een nieuwe column. We zijn benieuwd naar andere stemmen en ongehoorde geluiden.

Uitspreken in Utrecht, hoe doen we dat?

download (1)Om 15:00 uur gaat Erik Boers in de Trouwzaal van het stadhuis in dialoog met het publiek over het thema ‘Uitspreken in Utrecht, hoe doen we dat?” We gaan op zoek naar de moeite die dat uitspreken af en toe kost. Welke moed, maat en wijsheid is hiervoor nodig? We vertrekken vanuit een ervaring waarin iemand dat uitspreken als lastig heeft ervaren. Anderen worden uitgenodigd zich te verplaatsen in deze situatie. Dan gaan we op zoek naar de kern van uitspreken en het spanningsveld dat daarbij optreedt.

Wat zeg je wel en wat zeg je niet?

img_4022-2Op de culturele zondag van 12 maart gaan ook kinderen met elkaar in gesprek. In de Wijkbibliotheken Overvecht, Vleuterweide en Kanaleneiland gaan kinderen in dialoog over het thema Wat zeg je wel en wat zeg je niet?. Laura en Melissa van ZangExpress warmen het gesprek op en vertalen de oogst in een lied.

De stem van jongeren

stem1In de aanloop naar de verkiezingen organiseren diverse jongerenorganisaties en samenwerkingsverbanden jongerendialogen in Overvecht, Kanaleneiland en Zuilen/Ondiep om ook jongeren stem te geven. Onder meer op 19 februari in De Dreef Overvecht, dinsdag 27 februari in De Speler (“Wat maakt je tot een echte Utrechter?”) en dinsdagavond 14 maart in De Alchemist (“De stem van jongeren”).

De stem van het volk

Op zaterdagmiddag 11 maart van 13:00 tot 17:00 uur is er een verdiepingsworkshop met Wick van der Vaart over De stem van het volk op Maliebaan 45. Hoe geef je stille onvrede, onderstromen in de samenleving, verschillende perspectieven stem, betekenis en invloed?

Meer informatie

De stem van het volk (11 maart)
Wat zeg je wel en niet (Kinderdialogen 12 maart)
De stem van jongeren (Jongerendialoog Kanaleneiland 14 maart)
Culturele zondag Uitgesproken Utrecht (11 en 12 maart)
Socratisch Café Utrecht (15 maart)
Erik Boers
Ali Amghar

Reageren is niet mogelijk