Uitfeest & toekomst van de stad

Wat zijn jouw ideeën over de toekomst van onze stad? En van onze democratie? Tijdens het Uitfeest van 14 en 15 september gaan we hierover in gesprek in het Trappenhuis van de Stad bij BAK en bij De Kargadoor. We gaan hier wat anders in gesprek, maar de dialoogprincipes blijven natuurlijk de basis. Als voorproefje en feestelijke aftrap van het nieuwe dialoogseizoen!

In wat voor stad wil jij leven?

In Het Trappenhuis van de stad bij BAK (basis voor actuele kunst) op zaterdag 14 september en zondag 15 september staat de toekomst van onze stad centraal. De serie gesprekken is tijdens het Uitfeest live te zien op het Neude en er wordt achteraf een videocompilatie van gemaakt. Wil je meedoen aan deze gesprekken? Stuur een mail naar productie@bakonline.org.

Beklim de treden, praat en luister mee. In welke stad wil jij leven? Wat zie jij graag anders? En wat doe je om je ideaal dichterbij te brengen? In korte gesprekken onder begeleiding van een getrainde gespreksbegeleider, kun je meepraten over thema´s als:

  • Zorg: de waarde van zorgen voor elkaar, in gemeenschappen, op je werk, met technologie en veiligheid.
  • Leren:de waarde  van leren en ontleren, met elkaar, thuis, in praktijken,  experimenten, online communities en het onderwijs.
  • Bouwen: ruimte voor wonen, werken, in collectiviteiten, groen, samen leven, stadsrechten, stadsontwikkeling.
  • Cultuur:gedeelde waarden, religies, migratie, erbij horen, meetellen, verschillen en kunsten.

Het Trappenhuis van de Stad bij BAK van kunstenaar Jeanne van Heeswijk is een ruimte waar Utrechters uit alle hoeken van de stad – van leraar tot mantelzorger, van gepensioneerde tot kunstenaar – samenkomen en in gesprek gaan over de toekomst van onze stad.

Meer over het Trappenhuis van de stad >>>

Laat je horen!

Hoe  zie jij de toekomst van onze stad en onze democratie? Hoe gaan we na 100 jaar kiesrecht voor iedereen verder? Laat je horen en luister naar stadgenoten! Tref ons zondag 15 september bij de Kargadoor. voor een voorproef van het dialoogprogramma van het komende seizoen met De Kargadoor en De Voorkamer.

Meer over de toekomst van de democratie >>>

Reageren is niet mogelijk