Toekomst van de stad

In welke stad wil jij leven? Wat zie jij graag anders? Hoe zie jij de toekomst van onze stad? Waar zie je die al verschijnen en wat doe je zelf om jouw stad van de toekomst dichterbij te brengen?

Op donderdagavond 21 november delen we onze dromen over Echt Utregs Samenspel in wijken en buurten tussen bewoners, welzijn, zorg en wonen. Om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en samen verder te komen. Praat mee over de toekomst van de stad in het BAK-Trappenhuis van de Stad.

We laten ons inspireren door 12 uur gesprekken met Utrechters die bouwen aan de stad van de toekomst. 

De toekomst van de stad

Op zaterdag 14 september en zondag 15 september gingen we 12 uur lang in Het Trappenhuis van de stad bij BAK (Basis voor Actuele Kunst) in gesprek over de toekomst van de stad. Verschillende Utrechters beklommen de treden, spraken en luisterden naar de verhalen van andere Utrechters. Bekijk en beluister de gesprekken, laat je inspireren door stadgenoten en bouw zelf mee aan de stad van de toekomst!

Trappenhuis van de stad

Het Trappenhuis van de Stad bij BAK van kunstenaar Jeanne van Heeswijk is een ruimte waar Utrechters uit alle hoeken van de stad – van leraar tot mantelzorger, van gepensioneerde tot kunstenaar – samenkomen en in gesprek gaan over de toekomst van onze stad. De gesprekken gaan over verschillende thema’s:

  • Zorg: de waarde van zorgen voor elkaar, in gemeenschappen, op je werk, met technologie en veiligheid.
  • Leren: de waarde  van leren en ontleren, met elkaar, thuis, in praktijken, experimenten, online communities en het onderwijs.
  • Bouwen: ruimte voor wonen, werken, in collectiviteiten, groen, samen leven, stadsrechten, stadsontwikkeling.
  • Cultuur: gedeelde waarden, religies, migratie, erbij horen, meetellen, verschillen en kunsten.

Meer over het Trappenhuis van de stad >>>

In wat voor stad wil jij leven?

Ook jongeren  laten zich horen over de toekomst van hun stad. In het Trappenhuis gingen scholieren van het Rietveld College in gesprek over de Toekomst van de Stad. Scholieren van het UNIC-College gingen bij de viering van 100 jaar (vrouwen)kiesrecht op de Stadhuisbrug en in het Stadhuis in gesprek over de Toekomst van de stad als het gaat om gelijke rechten en behandeling.

Hoe  zie jij de toekomst van onze stad en onze democratie? Wil je meepraten en luisteren naar de verhalen van anderen over de toekomst van de stad? Neem contact op!

Ook op andere plekken!

We gaan ook op andere plekken in gesprek over de toekomst van de stad. Op 15 september gingen we bij de Kargadoor in gesprek over de Toekomst van de democratie. Bij de viering van 100 jaar Kiesrecht gingen Utrechters en scholieren in gesprek op de stadhuisbrug over de toekomst van de stad, in het bijzonder rond gelijke rechten en gelijke behandeling.

Wil je ook in gesprek over de Toekomst van de stad? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl of sluit je aan bij een van de komende dialogen >>> 

Reageren is niet mogelijk