20 maart: Thuis in Zuilen

Wonen is meer dan een huis waarin je bed en je bank staat. Wonen is ook je thuis voelen in je eigen buurt waar jouw huis staat. Hoe voel jij je in de buurt waarin je woont? Heb je er wel eens bij stil gestaan wat jouw thuisgevoelens allemaal beïnvloedt?

Op dinsdagavond 20 maart is er een dialoog thuis in je buurt. Ga samen met ons op onderzoek naar het thuis voelen in Zuilen.

Je kunt je hier aanmelden.

Thuis in je buurt

Hoe denk je over je thuis voelen in je eigen straat? Hoe belangrijk is het voor jou om je buren te kennen en te spreken? Wat doe jij nu om je thuis te voelen in je eigen straat en buurt? En hoe zou dat nog beter kunnen worden? Kortom, wat is jouw ideaal om je thuis te voelen in Zuilen?

In de dialoog ‘Thuis in je buurt’ willen we in gesprek gaan over wat je thuis voelen in je eigen buurt allemaal betekent en hoe dit voor jou nog mooier of beter kan worden. Niet alleen voor jou maar ook voor anderen in je straat en/of hele buurt. Wat kun je hier met elkaar in doen en wat heb je van anderen nodig? Kan de gemeente hier iets in betekenen?

De individualiserende samenleving zorgt er steeds vaker voor dat we onze eigen buren niet zien of spreken. Welke gevolgen brengt dit met zich mee als je kijkt naar aspecten als saamhorigheid, veiligheid en leefbaarheid? Ben jij benieuwd hoe anderen dit ervaren en welke idealen zij hebben? Of wil je wat vertellen over wat jij belangrijk vindt in de omgang met je buren en de buurt?

Geïnteresseerd? Kom dan naar deze eerste dialoog van een drieluik over het thema diversiteit.

Wanneer, waar en hoe laat?

Dinsdag 20 maart

Inloop: 19.00 uur
Start: 19.30 uur, einde: 21.30 uur

Adres: Buurthuis de Beatrix (Vorstelijk Complex)
Pr. Beatrixlaan 2a 
3554 JK Utrecht

Je kunt je hier aanmelden.

In het voorjaar 2018 komt diversiteit in een drietal dialogen vanuit verschillende perspectieven aan bod in Buurthuis de Beatrix (Vorstelijk Complex). De volgende dialogen staan gepland op 17 april en 22 mei. We gaan dan in gesprek over ‘jouw wereld, mijn wereld, onze wereld’ en tolerantie.

Meer

Wat is een dialoog?
Vorstelijk Complex Zuilen
Dialoog in Zuilen: stiltaan bij stilte

Reageren is niet mogelijk