4 november: Student en buurt

U wordt uitgenodigd door de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos op hun boot De Oude Buis voor een dialoog over het thema Samen verder. De_Oude_BuisCentraal in deze dialoog staat het verenigen van buurt en studenten. De dialoogtafels vinden plaats op zaterdag 4 november van 19.30 – 22.00 uur op De Oude Buis (boot Histos), Vondellaan 1c.
U kunt zich hier aanmelden.

Samen verder

buurtborrel histosHet thema voor de Week van de Dialoog in Utrecht is dit jaar: “Samen verder”. De dialoogtafels op De Oude Buis sluiten bij dit thema aan, maar het gesprek richt zich vooral op het verenigen van studenten en de buurt.  Wanneer ervaren we dat we samen verder komen? Hoe komen we samen verder, met alle verschillen die er tussen mensen kunnen zijn? Wat kan ‘samen verder’ betekenen in onze contacten, de zorg voor elkaar, de manier waarop we samen leven en werken?

 

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Reageren is niet mogelijk