5 december: Student en buurt

IMG_5919Studentenvereniging Town and Gown, Podium Oost en Utrecht in Dialoog nodigen je uit voor een dialoog op de campus van University College Utrecht. Centraal in deze dialoog staat de verbinding tussen buurt en studenten.

De dialoogtafels vinden plaats op dinsdag 5 december, van 14:00 tot 17:00 uur op het terrein van University College Utrecht (UCU) aan de Prins Hendriklaan. Je kunt je hier aanmelden.

Programma

14:00 uur: welkom en inspiratie op het thema
14:15 uur: aan tafels van 6 tot 8 personen in gesprek
16:00 uur: gezamenlijke oogst van inzichten en acties
16:30 uur: informeel napraten met drankje en hapje
17:00 uur: afsluiting

In Utrecht Oost
campus van studenten

In Utrecht Oost, tussen het groene Wilhelminapark en de hoogbouw van de Uithof, ligt een eigenaardig terrein. Een statige toegangspoort, goed onderhouden perkjes, historische gebouwen. De voertaal binnen dit Utrechtse ‘stadsdeel’ is vooral Engels. Weinig voorbijgangers betreden dit decor.  Wat weten de buurtbewoners van deze locatie? Wonen hier mensen, en zo ja; wie? Het zal veel mensen verbazen: hier studeren, slapen, sporten, eten, drinken en feesten ruim 700 internationale studenten. En wat weten studenten van de buurt en haar bewoners? In de week van de dialoog 2017 gingen studenten en buurt in gesprek over contact in Oost na een gezamenlijke lunch en inspirerende aftrap met wethouder Kees Diepeveen, Dean James Kennedy en Lida Kooter van de dialooggroep Podium Oost.

Dialoog bij UCU“Ik heb niet vaak de kans om met ouderen om te gaan. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en was best nerveus. De warmte en vriendelijke glimlach van de mensen stelden mij gerust. Al snel voelde ik mij op mijn gemak om ook mijn persoonlijke ervaring te delen, ook over gevoelige onderwerpen zoals eenzaamheid. We hebben veel geleerd over verbinding; met onszelf, de mensen om ons heen en de omgeving. En het was ook nog eens heel leuk!”

Samen leren en leven.

Het terrein van University College Utrecht (onderdeel van de UU) is een bijzondere plek. UCU is de oudste University College van Nederland en wellicht de meest multiculturele plek van de stad: studenten komen vanuit alle uithoeken van de wereld om hier volgens Amerikaans model samen te leren en te leven. De ambitieuze studenten ontmoeten elkaar dagelijks in collegezalen, cafetaria en woon units op het terrein. Een hechte gemeenschap binnen de stad dus.

Studentenvereniging Town and Gown streeft naar meer betrokkenheid tussen studenten van UCU en de stad Utrecht. Onder meer door het bijwonen en organiseren van dialoogbijeenkomsten. Het gesprek op 5 december is een vervolg op de dialoogbijeenkomst van 7 november over het thema Contact in Oost en richt zich op het verenigen van studenten en de buurt.

Student en buurt

20171107_145042In deze tweede dialoog op de University College gaan we in gesprek over de relatie Student en Buurt. Hoe zit het met de relaties tussen studenten en de buurt waarin ze wonen? Ervaren de studenten een verbinding met de omwonenden van de campus? Hoe ervaren buurtbewonders de studenten? Hebben bewoners en studenten interesse in elkaar? Is er behoefte om meer dingen samen te organiseren? Wat kunnen en willen studenten en buurtbewoners samen doen en wat is een mooi eerste stap?

Wat is een dialoog?

IMG_2842Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Meer

Dialoog 7 november thema Contact
Wat is een dialoog?
Aanmelden 5 december
Studentenvereniging Town and Gown

Reageren is niet mogelijk