20 december: Stilstaan bij stilte

verstilling-door-heel-intens-te-luisteren-2657-w800In december, de donkere dagen komt de natuur tot rust, tot stilstand, tot verstilling. Voor veel mensen een tijd om stil te staan, tot rust te komen en zich te bezinnen. Op woensdagavond 20 december is er in het Vorstelijk Complex in Zuilen een dialoogtafel met als thema Stilte. 

Je bent hier van harte welkom van 19.00 -21.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur!
Het adres van het Vorstelijk Complex is Prinses Beatrixlaan 2a, 3554 JK Utrecht.
NL0612_6Je kunt je  hier aanmelden.

Stilte

Stilte, niets of niemand om je heen, is een ervaring die allerlei verschillende emoties en gedachten op kan roepen. Stilte is voor de een een bron voor bezinning een moment om op te laden, voor een ander een bron van onrust of somberheid. Wanneer ervaar jij stilte of verstilling en wat brengt dit? Rust, ongemak, verdriet, onrust, eenzaamheid, verbondenheid……?  Wat doet stilte met jou, wat is voor jou de waarde van stilte? Wat is je ideaal als het om stilte gaat en wat brengt het? Zou je de tijd langer/vaker stil willen zetten, de wereld, je leven willen bevriezen, vaker stil willen staan bij wat echt van waarde is, wat zich in stilte ontvouwt de ruimte willen geven? Of heb je een ander verlangen? Wat zou er dan anders zijn?

Laat je alvast inspireren door Zeggedingen: Stilte.

In dialoog

In een dialoog gaan mensen op gelijkwaardige basis met elkaar in gesprek over zaken die hen aan het hart gaan. Kenmerken deel-droom-en-doe1van zo’n samenspraak zijn dat deelnemers open en met aandacht luisteren naar elkaars  ervaringen en dromen, samen onderzoeken naar wat het thema betekent en streven naar een dieper inzicht. Deze vorm van dialoog vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers onder begeleiding van een dialoogbegeleider.

Meer

Wat is een dialoog
Vorstelijk Complex
Stilte (Zeggedingen.)
Impressie: In dialoog over stilte (Vorstelijk Complex)

Reageren is niet mogelijk