Sterke gemeenschappen bouwen

Het jaarthema voor 2021 is ‘De moeite waard‘. Wat is voor jou echt de moeite waard? Waar wil jij je voor inzetten en moeite doen? Utrecht in dialoog zet in op het bouwen van sterke gemeenschappen met Utrechters die meer gezien, gehoord en gewaardeerd kunnen worden.

We zijn het nieuwe jaar 2021 gestart met een hartverwarmende nieuwjaarsbijeenkomst, een vervolg op online dialogen, verhalen van de straat, de serie super solo, creatief in lock down en vaccinatiedialogen.

Speciaal voor tijdens de lock down is de serie Ontmoet & Wandel gestart, een combinatie van kennismaken via zoom en een wandeling in duo’s. Ben je benieuwd hoe het werkt?  Hou de dialoogagenda in de gaten en sluit je aan!

Sterke gemeenschappen bouwen

Dit jaar speciale aandacht voor samen leren en werken, niet alleen in dialoogbijeenkomsten, maar ook in workshops en trainingen, open, besloten en online zodat meer mensen in een vertrouwde omgeving de waarde van dialoog kunnen ontdekken. Voor jezelf, anderen, het bouwen van een gemeenschap en respectvol samen leven, leren en werken. We nodigen iedereen uit om met ons mee te onderzoeken en leren hoe we in en na coronatijd weer mensen binnen en buiten de eigen bubbel kunnen ontmoeten, hoe gemeenschappen tot groei en bloei kunnen komen. En om aan de slag te gaan met wat voor onszelf, anderen, de buurt, wijk en de hele stad de moeite waard is. We hebben hier inmiddels een gezamenlijke start mee gemaakt in de Workshop Wijkdialogen. En de serie Buurtgezondheid Utrecht Oost is van start gegaan. Een serie gesprekken met bewoners, profesisonals en gemeente over Buurtgezichten,  een Wijkleerhuis en een Buurtacademie  in Utrecht Oost.

Meer weten en/of meedoen? Bekijk de video verbonden gemeenschappen  en sluit je aan bij de Workshop Wijkdialogen. Alleen samen komen we verder!

Diversiteit & inclusie

In vervolg op onderzoek naar Erbij Horen en inclusie zet Utrecht in Dialoog in op inclusieve gemeenschappen met Utrechters die meer gezien, gehoord en gewaardeerd kunnen worden.

  1. Meer informele, lossere en laagdrempeliger vormen van online ontmoeting faciliteren om ook doelgroepen te betrekken die minder gemakkelijk online en in dialoog komen: met eten, lichtere en luchtiger vormen. Eerste stap hierin is de Ontmoet & Wandel.
  2. Dialoogcompetenties, kennis en gedachtegoed breder verspreiden onder partners in de vorm van online workshops, trainingen en zo mogelijk een leergang dialoog voor erbij horen en inclusie in brede zin. Eerste stap hierin is de Dialoogworkshop Erbij Horen (inclusie). Lees het verslag: Inclusie begint bij jezelf!
  3. Inclusie van ondervertegenwoordigde groepen in de organisatie en realisatie van een inclusief ambassadeursnetwerk bij diverse groeperingen.

Meer weten en/of meedoen? Bekijk de video verbonden gemeenschappen  en sluit je aan bij de Workshop Erbij Horen (inclusie). Alleen samen komen we verder!

Meer weten?

Bekijk het werkplan 2021 >>>
Bekijk het (video)jaarverslag 2020 >>>
Hou de agenda in de gaten >>>
Meld je aan voor de nieuwsbrief >>>
Video verbonden gemeenschappen >>>

Reageren is niet mogelijk