Sint Maarten: Rijker door te delen

In de week van 4 t/m 11 november 2020 vieren we niet alleen de Week van de Dialoog maar ook Sint Maarten, het feest van delen. Sint Maarten, de beschermheilige van Utrecht deelde 1700 jaar geleden zijn jas met een bedelaar. We praten over wat wij nu met bedelaars delen, hoe we armoede, uitsluiting en ongelijkheid tegengaan en rijker worden door verhalen van de straat te delen. Dat doen we op gezonde afstand via Zoom.

Onder het motto Rijker door te delen luisteren we naar daklozen, migranten, nieuwkomers en mensen die onder de armoede grens leven, stemmen die weinig gehoord worden. Ook starten we een nieuwe serie Verhalen van de straat, gesprekken rond videoportretten van (ex)daklozen in deze tijd die ook in december doorloopt. En je kunt jouw verhaal delen  over hoe jij armoede, uitsluiting of discriminatie tegengaat, over wat je graag (eerlijk) deelt en waar je bij wilt horen.

Rijker door te delen

Verhalen van de straat

Tom Deux (barbier, 30) en Wieke Kapteijns (filmmaker, 30) hebben de afgelopen twee jaar met veel liefde gewerkt aan een reeks filmportretten waarbij Tom (ex)daklozen knipt in de stad Utrecht. Het resultaat is een reeks bijzondere verhalen en intieme inkijkjes in levens tijdens de intimiteit van een knipbeurt. In de kappersstoel ontmoeten we Martin (Thuis)Wilma (Beter dan thuis)Dennis (Hulp vragen en krijgen) , Willem (Band met anderen) en Dimitri (Opnieuw beginnen). We bekijken iedere keer een videoportret en gaan daarna in dialoog met elkaar. We delen wat ons raakt, onze eigen verhalen, hoop voor de toekomst en wat we hiervoor doen.

Deel jouw verhaal!

Je kunt na deelname aan een dialoog een video of tekstbericht inspreken en naar ons toesturen met jouw verhaal! Wat wil jij delen als het gaat om Erbij Horen in coronatijd. Wil je meedoen aan deze videocompilatie over Erbij horen in coronatijd? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl en je ontvangt meer informatie!

Laat je alvast inspireren door verhalen van anderen >>>

Samen tegen armoede en ongelijkheid

Het eerste wereldwijde doel van de Verenigde Naties (Global Goal 1) is om het aantal mensen in armoede in de hele wereld in 2030 te halveren, zorgen voor gelijke rechten en meer weerbaarheid van mensen in kwetsbare situaties. Ook in Nederland en Utrecht. In Utrecht bundelt de Armoedecoalitie Utrecht krachten van organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen om de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren en sociale uitsluiting tegen te gaan.

Met jong en oud en iedereen

Vind jij het leuk om je verhaal te vertellen en te luisteren naar verhalen van anderen? Doe je dat ook graag met iemand die wat ouder of jonger is? In je familie, de buurt, op school, bij je club, bij je vriend(inn)en thuis? Naar wiens verhaal ben jij nieuwsgierig? Met wie zou je je verhaal graag delen, wil je in gesprek? Heb je een wens? Heb je hulp nodig bij online komen via Zoom? Geef het aan via het aanmeldformulier, sluit een half uurtje eerder aan of neem contact op en we helpen jullie samen verder.

Meer

Vrouwen in gesprek over geld
Leren praten over geldzorgen
Armoededialogen
Armoedecoalitie Utrecht
ATD Vierde wereld
Magazine Andersland
Online Erbij horen in Crisistijd
Sint Maarten Utrecht


Reageren is niet mogelijk