Samen vieren, vier je mee

kliederkerk vieren

Vier jij ook mee? Wat vier je samen en hoe doe je dat? Met lekker eten & drinken, muziek & dans….? Vier je feest met iedereen? Waar gaat het echt om?

Op zondagmiddag 2 juli 2017 gaan we in gesprek over Samen vieren, vier jij ook mee?  Van 15:00 uur tot 18:00 uur bij het AJU, Livingstonelaan 609, 3526 HL Utrecht. Je kunt je hier aanmelden.

Programma

suikerfeest215:00     Inloop
15:15      Welkom & binnenkomer
15:30     Aan tafel in gesprek
17.00     Plenair oogsten
17.15      Samen vieren met hapje & drankje
18:00    Afsluiting

Samen vieren, vier je mee?

Schermafdruk-2017-05-27-22.42.28-992x516 (1)Wat vier je samen en hoe doe je dat? Met lekker eten & drinken, muziek & dans….? Wanneer vier je iets en met wie? Vier je feest met iedereen?

Wat brengt samen vieren je? Brengt het je meer in contact met anderen, ontmoet je mensen die je anders niet tegenkomt, leer je anderen beter kennen? Brengt het meer verbondenheid met familie, vrienden, collega’s, buren, zielsverwanten of juist tussen culturen? Wat betekent vieren voor jou? En wat als je (even) niets te vieren hebt? Of als je niet uitgenodigd wordt voor een feestje? Wat doe je dan? Vier je jouw momenten liever op een andere manier?

Wat vier je eigenlijk met elkaar? Je eigen successen, een gezamenlijk resultaat of iets dat groter is zoals het leven, de liefde, vrijheid, gelijkwaardigheid of diversiteit? Heb je ook een verlangen als het gaat om vieren? Hoe ziet dat er uit en hoe kun je hier zelf aan bijdragen?

Verschillende werelden

feest-300x170We gaan in gesprek met Utrechters die verschillende gebeurtenissen vieren. Het einde van de ramadan, pinksteren en andere religieuze feestdagen. Bevrijdingsdag, de dag van de arbeid, vrouwendag en gay pride. Geslaagd zijn voor je examen, verjaardag, huwelijk, geboorte, promotie of een nieuwe baan. download (3)We luisteren naar Utrechters die straatfeesten organiseren, houden van dansfeesten, die ieder moment vieren en Utrechters die feestjes vermijden en hun verjaardag het liefst overslaan. Naar Utrechters die vinden dat ze weinig te vieren hebben en zogenaamde “party-beesten” die van feest naar feest trekken. We gaan aan tafel met Utrechters die het liefst de polonaise dansen en Utrechters voor wie een viering een moment is voor een goed gesprek, of een moment van bezinning.

Een openhartig gesprek

gs-9d406-HennaEen dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Luisteren met aandacht en onderzoeken van de eigen oordelen zijn essenties van een dialoog. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren maken we kennis met verschillende perspectieven en kunnen we elkaar verrijken. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord.  Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien. We gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders.

Meer

Aanmelden
Flyer-Dialoog samen vieren
Wat is een dialoog?
Actieve Jongeren Utrecht

Reageren is niet mogelijk