7 en 9 november: Samen opvoeden

logoopvoedenOpvoeders hebben elkaar nodig! Op 7 en 9  november  gaan we daarom in Overvecht in gesprek over het thema Samen opvoeden. In een open sfeer delen en onderzoeken we zorgen, ervaringen en verlangens. Ouders en andere opvoeders van harte welkom! Je kunt je hier aanmelden.

– dinsdag 7 november van 19.00-21.00 uur in Burezina, Jeanne d’Arcdreef 1, 3561 SB
donderdag 9 november van 10.00-12.00 uur in Buurtcentrum De Boog, Gambiadreef 60, Utrecht

Samen opvoeden

OpvoedenIn deze dialoog gaan opvoeders op een open manier in gesprek met andere opvoeders. We staan stil bij je rol als (buurt)vader, (buurt)moeder, jongerenwerker, leerkracht, tante, oom ….. en bij dilemma’s die je  tegenkomt om tot beter begrip en inzicht te komen. Bijvoorbeeld over zorgen bij echtscheiding, omgang met relatieproblemen, conflicten over het gebruik van social media of rond de keuze van een studie. Opvoeden de je samen!

We zoomen in op verschillende vragen:
– Welk voorbeeld wil en geef je bij het gebruik je je mobiel in het bijzijn van je kind? (7 november)
– Hoe bespreek je relatieproblemen en echtscheiding met je kinderen? Wat deel je wel en niet? (9 november?)

Waarom in dialoog?

deel-droom-en-doe1In een dialoog worden zorgen en verschillen in opvattingen bespreekbaar. Over wat een goede opvoeding is, welke ruimte je biedt en grenzen je stelt, je regels, normen en waarden. Het in een open sfeer delen en onderzoeken van zorgen, ervaringen en verlangens brengt nieuwe perspectieven en mogelijkheden aan het licht. Dialoog verbreedt je blik én creëert energie. Opvoeden doe je samen!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog gaan zes tot acht personen met elkaar in gesprek. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen en dromen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Reageren is niet mogelijk