Samen op stap: De Gezonde Stad

Samen op stap: De Gezonde Stad

Foto: Joris Lauwes

Een inspirerend uitje, nieuwe ontmoetingen en mooie gesprekken. Het Centraal Museum biedt samen met Utrecht in Dialoog deze zomer drie museumdialoog aan. Twee daarvan zijn in combinatie met een wandeldialoog, in samenwerking met Leefstijlmaatwerk. Samen bezoeken we de tentoonstelling ‘De gezonde stad’ en gaan in gesprek over een gezond thema. Iedereen is welkom en de deelname is gratis. Schrijf je wel even in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Op welke datum kom jij mee?

 • Woensdag 6 juli: Museumbezoek en wandeldialoog: In balans zijn
  Deze wandeldialoog begint in het Centraal Museum waar we eerst de tentoonstelling ‘De Gezonde Stad bezoeken. Ook vroeger zochten Utrechters naar balans. Hoe is dat vandaag voor ons? Na een inspirerend verhaal in het museum gaan we aan de wandel door de binnenstad van Utrecht. Al wandelend met een groep en in duo’s gaan we het gesprek aan over ‘in balans zijn’. Meer info en aanmelden. 
 • Zaterdag 27 augustus: Museumbezoek en wandeldialoog: Wat eten we vanavond?
  Ook deze wandeldialoog begint in het Centraal Museum bij de tentoonstelling ‘De Gezonde Stad. In de ogen van Utrechters was voeding vroeger heel belangrijk wanneer het ging om gezondheid. Hoe is dat vandaag? Welke rol speelt gezonde voeding in het dagelijks leven? Na een bezoek aan de tentoonstelling gaan we met de groep aan de wandel om hierover in gesprek te gaan. Meer info en aanmelden.
 • Vrijdag 17 juni: Museumbezoek: Zorgen voor elkaar (vertrek vanaf De Musketon in Lunetten)
  Lunetten staat bekend als een sociale wijk waar men omziet naar elkaar. Hoe was dat in Utrecht vroeger? en hoe ervaar jij dat nu? Dat ontdekken we tijdens dit uitje naar het Centraal Museum. Vervoer vanaf buurtcentrum De Musketon is inbegrepen. Wanneer werd er laatst voor jou gezorgd of zorgde jij voor een ander? Wat vroeg dat van je? Wat bracht het je? En in een ideale wereld, hoe zou zorgen voor elkaar eruit zien in je eigen wijk? Meer info en aanmelden. 

  De jaarlijkse voedseluitdeling aan de armen door Maria van Pallaes

Samen met

Utrecht in Dialoog organiseert deze dialogen samen met Utrechtse partnerorganisaties Leefstijlmaatwerk, het Centraal Museum en Lunetten Wil Wel, met steun van de Gemeente Utrecht en het VSB Fonds. De wandelingen worden begeleid door vrijwillige dialoogbegeleiders die hier speciaal voor getraind zijn bij Utrecht in Dialoog.

Meer dialogen

Bekijk hier alle dialogen die op de agenda staan.

Reageren is niet mogelijk