11 oktober: Resto-dialoog Gelijke kansen

2017_041_TV_banner_webversie_100 mm breedOp woensdagavond 11 oktober 2017, in de Week van de Armoede gaan we in Resto VanHarte Overvecht in gesprek over het thema: Op naar een kansrijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beurs.’ Dat doen we tijdens een driegangenmaaltijd verzorgd door de vrijwilligers van Resto van Harte. We starten met een video en enkele ervaringsverhalen ter inspiratie op het thema. Utrecht in dialoog begeleidt de gesprekken aan tafel.

De Resto-dialoog vindt plaats op woensdag 11 oktober 2017 in ZIMIHC Stefanus Overvecht, Braziliëdreef 2, en duurt van 17.30 uur  tot ongeveer 20.00 uur. Je kunt je hier aanmelden. Bijdrage maaltijd: 7 euro. Dieetwensen kun je mailen naar info@utrechtindialoog.nl.

Een kansrijke toekomst?!

Utrecht in DialoogTijdens de gangen van de maaltijd onderzoeken we de impact van (on)gelijke kansen en mogelijkheden die perspectief kunnen bieden. We delen ervaringen met wat armoede met je doet en wat jij met armoede doet. Wanneer heb jij ervaren dat je een (te) kleine beurs had, wat deed dat met je en hoe ben je hiermee omgegaan? Hield je dit voor jezelf, duwde je het weg, probeerde je het op te lossen? Zocht je hulp, kreeg je steun, waar had je wat aan? Wanneer/waar kreeg je een kans die je verder bracht? Wat was het effect en was daarvoor nodig? Wat is je hoop voor de toekomst, welke kansen zie je en welke stap kun je zelf zetten?

Een openhartig gesprek

IMG_5088Deelnemers gaan aan tafels van 6 tot 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord.  Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien. Een dialoog is gebaseerd op wederzijds respect. Luisteren met aandacht en onderzoeken van de eigen oordelen zijn essenties van een dialoog.

Meer

Aanmelden
Wat is een dialoog?
Resto van Harte Utrecht

Reageren is niet mogelijk