Resto-dialogen 2018


Zin een goed gesprek met mensen uit de buurt? Je bent van harte welkom om aan te schuiven voor een Resto-dialoog, om onder het genot van een betaalbare driegangenmaaltijd met elkaar in gesprek te gaan. De eerstvolgende Resto-dialoog vindt plaats op 7 februari bij Resto VanHarte in Overvecht en heeft als thema Elkaar zien. Bijdrage maaltijd: €7,- / U-pas €4,-. Dieetwensen kun je mailen naar info@utrechtindialoog.nl

Je kunt je hier aanmelden.

Werelden verbinden

In 2018 is er iedere maand een Resto-dialoog om mensen uit verschillende werelden te verbinden. Het leidende thema van de gesprekken is Elkaar zien: de ander zien en gezien worden, zonder (voor)oordeel, met een open blik elkaar ontdekken. De Resto-dialogen vinden afwisselend bij Resto VanHarte Overvecht en Resto VanHarte Kanaleneiland plaats. Iedere dialoog behandelt een ander thema. Ontdek onder het genot van een maaltijd met jou en je disgenoten wat het thema betekent.

7 februari: Elkaar zien

Durf jij een onbekende in de ogen te kijken? Kun jij je eigen oordelen even opzij zetten en contact maken vanuit nieuwsgierigheid? Wat zie je dan? Wat doet het met de ander en met jou? Wat als je verder kijkt dan de eerste aanblik en de ander écht ziet; als mens, met een eigen verhaal. En wat gebeurt er als je zelf echt gezien wordt? We delen onze dromen over elkaar zien, gezien en gehoord worden. Wat is hiervoor nodig, wat is je ideaal, welke stap kun je zelf zetten, en wat heb je hier voor nodig?
Laat je alvast inspireren op de themapagina Elkaar zien.
Locatie: Zimihc theater Overvecht.

6 maart: Meetellen

Elke vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart. In deze dialoog gaan we het gesprek aan over meetellen in Kaneleneiland: wanneer ervaar jij dat je meetelt? Heb je het gevoel dat jouw stem gehoord wordt? Wanneer voelde jij je betrokken bij de politiek in jouw woonplaats? Wat is er nodig voor het gevoel mee te tellen en wat doet dit met je? Welke dromen heb jij, kunnen we in de toekomst iedereen laten meetellen?
Locatie: 3-Generatiecentrum Kanaleneiland.

4 april: Afscheid (Overvecht)

We gaan op onderzoek naar de betekenis van afscheid. Wat betekent afscheid voor jou? Gaat afscheid voor jou vooral over verdriet, of is het ook een moment van bevrijding of opluchting? Wat gebeurt er als je afscheid neemt van je partner, vrienden, je familie, school, je baan, je verleden of de plek waar je vandaan komt? Hoe ga je daarna verder? Kan een afscheid bevrijdend werken, rust geven, geluk brengen? Waar droom je van en wat kun je doen om die ideale wereld te bereiken? Locatie: Zimihc Stefanus Overvecht.

11 mei: Verschillende culturen (Kanaleneiland)

We leven in een land met mensen met veel verschillende culturele achtergronden. Wat betekent het om zo samen te leven? Wat zijn typische waarden of gebruiken in jouw cultuur waar je trots op bent? Kunnen andere culturen iets leren van jouw cultuur? En andersom: wat vind jij mooi bij een andere cultuur en zou je wel willen overnemen? Belemmeren verschillen jou om iemand echt te zien of word je juist nieuwsgierig? Hoe kunnen we ons verbinden over verschillen heen? Hoe zouden culturen met elkaar samen kunnen leven in een ideale wereld?  Locatie:3-Generatiecentrum Kanaleneiland.

6 juni: Hoop-geloof-liefde

Iftar is de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand direct na zonsondergang met elkaar en met niet-moslims nuttigen. Tijdens de Ramadan wordt er een Iftarmaaltijd geserveerd en praten we met elkaar over vertrouwen.Wat maakt dat je iets of iemand vertrouwt en wat betekent dat? Wat of wie vertrouw jij? Vertrouw je je (klein)kind, ouder, oma, docent, student, baas, medewerker, buurman, collega, maatje of je vriend(in)? En wat als je dat vertrouwen (even) kwijt bent? Of als iemand jou niet (meer) vertrouwt? Wat doe je dan? Vertrouw je erop dat het goed komt? Vertrouw je in iets dat groter is? Heb je ook een groter verlangen als het gaat om vertrouwen? Hoe ziet dat er uit en hoe kun je hier aan bouwen, zelf aan bijdragen?
Locatie: Zimihc Stefanus Overvecht.

22 juni: Zijn wie je bent (Kanaleneiland)

In juni viert Utrecht tijdens het Midzomergracht Festival seksuele diversiteit en genderdiversiteit. Een goed moment om samen in gesprek te gaan over ‘zijn wie je bent’. Wanneer kan jij jezelf zijn, ook al pas je niet helemaal in de norm? Wat doet het met je? Wat is er voor nodig?
Locatie:3-Generatiecentrum Kanaleneiland.

De volgende data staan in de planning:

Wat is een dialoog?

In een dialoog gaan zes tot acht personen met elkaar op gelijkwaardige basis in gesprek. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen, mogelijkheden en acties uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten maar luister je naar elkaars ervaringen en perspectieven. De dialoog duurt twee uur.

Praktisch

Locatie Kanaleneiland: 3Generatiecentrum, Bernadottelaan 23, 3527 GA Utrecht.
Locatie Overvecht: Zimihc theater Stefanus, Brazilliëdreef, 3563 CK Utrecht. Start 17:30 uur.
Tijd:Inloop 17:30uur, m.u.v. van de Iftarmaaltijd op 13 juni.
Bijdrage maaltijd: €7,- / U-pas €4,-.
Dieetwensen kun je mailen naar info@utrechtindialoog.nl.

Meer

Wat is een dialoog?
Iftardialoog 2017
Resto VanHarte

Reageren is niet mogelijk