Coördinator Kinderdialoog

Ken je de kracht van dialoog, het delen van ervaringen, dromen en inzichten? Werk je graag met kinderen van 8 tot 12 jaar en opvoeders? Wil je lastige onderwerpen op gelijkwaardige basis bespreekbaar maken met kinderen en opvoeders? Dan is de functie van projectcoördinator kinderdialoog misschien iets voor jou. Zeker als je ook nog praktisch, ondernemend, creatief en enthousiast bent. Het gaat om een vrijwillige functie waarin je op jouw manier bij kunt dragen aan de manier waarop we met elkaar samenleven.
schermafbeelding-2016-10-15-om-18-38-11

De functie

Je brengt kinderen met elkaar in gesprek over onderwerpen die er toe doen zoals gelijke kansen, samen delen of respect. Je organiseert en begeleidt dialoogtafels op scholen, in BSO, speeltuinen, sportclubs en bibliotheken. Je helpt lastige thema’s met kinderen bespreekbaar te maken volgens de dialoogmethodiek en werkt hierin samen met ouders, scholen, BSO,  sportclubs en onderwijsinstellingen.

Je taken

img_4022-2– kinderdialogen organiseren met professionals, opvoeders en partners
– actuele thema’s bespreken en onderzoeken met kinderen en opvoeders
– dialoogbijeenkomsten, trainingen en evenementen helpen organiseren
– project ontwikkelen in onderwijs, zorg/welzijn, werk/stage of sport/spel
– dialoog tussen volwassenen/opvoeders organiseren en faciliteren
– partners verder helpen met hun ideeën en initiatieven

Jouw profiel

cropped-logo-icon21.jpgJe kent de waarde van dialoog en weet wat kinderen beweegt en aanspreekt. Je maakt gemakkelijk contact met volwassenen en kinderen met verschillende achtergronden. Je bent praktisch, ondernemend, creatief en enthousiast. Je woont in Utrecht, vindt het belangrijk om zinvol bezig te zijn, iets te betekenen en werkt graag zelfstandig en samen met mensen uit andere werelden. Je kunt je minimaal 8 uur per week gedurende minstens een half jaar inzetten. De functie is ook geschikt als je niet zo goed weet wat je wilt, werkervaring zoekt, andere werelden wilt verkennen, een netwerk wilt opbouwen, wilt wennen aan het arbeidsproces of aan werken als zelfstandig sociaal ondernemer.

Ons aanbod

IMG_5407
– een boeiende en relevante functie bij een organisatie die er toe doet
– een leuk team van vrijwilligers met verschillende talenten
– de workspace van De Alchemist als inspirerende werkplek
– een uitgebreid netwerk van betrokken Utrechters/organisaties
– begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden
– coaching in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
– trainingen en workshops en vergoeding van onkosten
We kunnen de functie in overleg aanpassen aan je mogelijkheden en wensen. Je kunt de functie ook samen met een maatje/partner invullen. Een functie als trainee of stageplek behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Kijk bij Kinderdialoog. Heb je interesse of wil je meer weten? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via info@utrechtindialoog.nl.

Reageren is niet mogelijk