Podium Oost in Dialoog

Gezien de belangstelling voor de vijf zorgdialogen in 2017 en de positieve reacties van de deelnemers is besloten ook in 2018 door te gaan met dialogen. Deze vinden plaats op dinsdagochtend 13 februari, 10 april, 12 juni, 11 september en 13 november 2018, van 10:00 – 12:00 uur, in Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148. U bent hier van harte welkom!

De dialogen worden begeleid door Lida Kooter, Peter Majoor en Joop de Bruin.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Elkaar zien

In 2017 was het centrale thema zorg en gezondheid. Dit jaar zal de reeks zich toespitsen op Elkaar zien, je gezien en gehoord voelen voor wie je bent. In Utrecht Oost is veel eenzaamheid, zowel onder ouderen als jongeren en studenten. Met het University College Utrecht en Podium Oost werd daarom eerder een dialoog georganiseerd over het thema Contact.

Iedere dialoog in Podium Oost behandelt een ander thema. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je alle 6 dialogen bijwoont. Je bepaalt zelf welk thema voor jou belangrijk is om over in gesprek te gaan met anderen.

13 februari: Lekker in je vel

Wanneer zat/zit je lekker in je vel? Wat is daarvoor nodig, wat helpt je? Vertrouwen in jezelf, in je eigen kunnen, een toekomst, kunnen vertrouwen op je lijf? En wat doe je als je (niet) lekker in je vel zit? Op 13 februari inspireren we elkaar, delen we onze dromen/idealen, en verkennen wat voor eerste stappen we kunnen zetten om deze waar te maken. Aanmelden kan hier.

Ucudialoog

10 april: Leren van elkaar

De generatiekloof lijkt soms heel groot, maar uit ervaring blijkt dat er mooie contacten worden gelegd en nieuwe inzichten ontstaan wanneer er verschillende generaties aanschuiven en in gesprek gaan. Wat heb jij van jongeren/ouderen geleerd? Welke kennis of vaardigheid kan je zelf delen met andere generaties? Op 10 april verkennen we samen met jongeren wat we hebben geleerd, wat we nog willen leren, en hoe we kunnen blijven leren van elkaar. Aanmelden kan hier.

12 juni: Zijn wie je bent

de menselijke maat- Marjan Nagtegaal

De menselijke maat – Marjan Nagtegaal, 2017. Over verbinding en jezelf zijn in een groep mensen.

In juni viert Utrecht tijdens het Midzomergracht Festival seksuele diversiteit en gender diversiteit. Een goed moment om samen in gesprek te gaan over ‘zijn wie je bent’. Wanneer kan jij jezelf zijn, ook al pas je niet helemaal in de norm? Wat doet het met je? Wat is er voor nodig? Op 12 juni delen we onze ervaringen en dromen als het gaat over (seksuele/gender) diversiteit en moedigen we elkaar aan om al een eerste stap te zetten om deze dromen waar te maken.

11 september: Erbij horen

Mensen zijn sociale wezens, we willen niet alleen onszelf kunnen zijn, maar ook nog ergens bij horen. Bij welke gemeenschappen of groepen voel je je thuis? En hoe actief ben je in het opzoeken van nieuwe kringen? Wat heb je nodig om je eigen kringen te vinden of uit te breiden? Op 11 september gaan we het gesprek over ‘Erbij horen’ aan, om nieuwe inzichten te krijgen en verbinding te zoeken.

6 november: Elkaar zien in Oost

We leven in de zelfde buurt, kruisen elkaar in de bus of bij het boodschappen doen, maar zien we elkaar wel echt? Als mens, met een eigen verhaal en eigen gedachten? Op 6 november gaan we in dialoog over zien en gezien worden in je eigen buurt. Aanmelden kan hier.

Praktisch

In 2018 worden de dialogen gehouden op:
Dinsdagen: 13 februari/ 10 april / 12 juni / 11 september / 6 november
Tijd: van 10:00 – 12:00 uur
Plaats: Podium Oost / Oudwijkerdwarsstraat 148 / 3581LJ Utrecht
U dient zich vooraf aan te melden. Klik hiervoor op bovenstaande titels van de evenementen.

Meer

Zorgdialoog Podium Oost 2017
13 februari: Lekker in je vel
Contact in Oost (7 november 2017)
Podium Oost

 

 

 

Reageren is niet mogelijk