9 oktober: Op naar een (kans)rijke toekomst

2017_041_TV_banner_webversie_100 mm breedHet thema van de Week van de armoede 2017 is Op naar een (kans)rijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beursDoe mee, deel je ervaringen, dromen en plannen voor de toekomst! Iedereen is welkom!

Proeverij kansrijke toekomst

Op maandagavond 9 oktober 2017 tussen 17 en 21 uur is er in De Alchemist een proeverij van gesprekken over gelijke kansen. De Alchemist verzorgt een eenvoudige maaltijd en in samenwerking met verschillende partners van de Armoedecoalitie worden verschillende gesprekken aangeboden. Inloop vanaf 17:00 uur in De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527LD Utrecht. Je kunt je hier aanmelden.

Programma

button-home-komjemee17:00 uur: Inloop
Met drankje, muziek en eenvoudige maaltijd
18:15 uur: Welkom en opening 
– Feestelijke opening door (duo-)wethouder
– Verschillende kansrijke pitches door initiatieven voor & door kinderen, jongeren en volwassenen. Van stoepkrijten, huiswerkbegeleiding, maatjes en straattafels tot vlogen en allerlei soorten dialoogtafels.
19:00-20:30 uur: Kies een gesprek/workshop (1 keuze mogelijk):
Kinderdialoog: kennismakingsworkshop, start training Kinderdialoog en verder
– Op straat in gesprek: straattafels, vlogen en gelijke kansenproject
Kansendialoog: onder begeleiding van getrainde jongeren in gesprek over gelijke kansen
– In gesprek met bestuurders: ervaringen vertalen in beleid, gesprekken tussen jongeren en bestuur(ders)
– De schaamte voorbij: schaamte, maatjes en kinderen in armoede Noord Oost
20:30 uur: Opbrengsten met elkaar delen
Opbrengsten met elkaar delen en informeel napraten.
21:30 uur: Afsluiting

Gezicht en stem geven

Logo klein online zonder ondertitelIn de Armoedeweek worden verschillende activiteiten georganiseerd om armoede een gezicht en stem te geven, bespreekbaar te maken met ervaringsdeskundigen. De Armoedeweek duurt van 7 tot 17 oktober (wereldarmoededag). Het thema van de Armoedeweek Utrecht is Op naar een kansrijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beurs. De internationale armoededag heeft dit jaar als motto: Eindig armoede, en creëer een pad naar een vredevolle en inclusieve samenleving! De Utrechtse Armoedecoalitie die deze week in Utrecht organiseert heeft een samenleving voor ogen waarin iedereen mee kan doen en perspectief heeft, een samenleving waarin je opkomt voor elkaar en samen leeft. Door als gemeenschap betrokken te zijn, mee te denken, aan oplossingen te werken, winnen we op alle fronten.

Meer

Kansendialoog
Armoedeweek 2017
Thema armoede
Kinderdialoog
Jongerendialoog

Reageren is niet mogelijk