Nina stelt zich voor

Nina verhuisde in april 2018 naar Utrecht voor werk en is sinds begin 2021 actief bij Utrecht in Dialoog, omdat ze meer betrokken wil zijn in de lokale gemeenschap. Ze wil nieuwe mensen ontmoeten, haar Nederlands verbeteren en nieuwe dingen leren. Ze hoopt te kunnen bijdragen aan een meer tolerante, zorgzame en ruimdenkende maatschappij.

Na de middelbare school heb ik op meerdere plekken in verschillende landen gewoond, Duitsland, de VS, en nu Nederland. Ik heb ervaren hoe het is om je eenzaam te voelen en geleerd om andere mensen en culturen te begrijpen. Hierdoor weet ik hoe belangrijk tolerantie is en hoe belangrijk het is om elkaar te leren begrijpen en ervaringen te delen.

Ik vind Utrecht in Dialoog een goed initiatief, omdat het mensen bij elkaar brengt die elkaar anders waarschijnlijk nooit zouden ontmoeten. Utrecht in Dialoog bestrijdt eenzaamheid en dat is zeker nu tijdens de pandemie erg belangrijk. Daarnaast zorgen de dialogen ervoor dat actuele onderwerpen worden besproken die belangrijk zijn voor onze maatschappij en creëren ze bewustwording rond deze onderwerpen. Doordat Utrecht in Dialoog mensen dichter bij elkaar laat komen en elkaar beter leert begrijpen helpt ze de wereld een beetje beter te maken.

Mijn taken:

Op dit moment doe ik veel verschillende dingen voor Utrecht in Dialoog. Ik ben verantwoordelijk voor de Nederlands- en Engelstalige social media, delen van de website, en ben bezig met het maken van een overzichtelijk systeem voor nieuwkomers, zodat ze snel mee kunnen draaien. Daarnaast leer ik ook dialogen te begeleiden, zodat ik in de toekomst kan helpen met de Engelstalige dialogen.

Mijn doel:

Als vrijwilliger bij Utrecht in Dialoog wil ik bijdragen aan het creëren van meer bekendheid voor de organisatie. Ik wil verschillende thema’s aanbod laten komen waaronder: eenzaamheid, integratie, mentale gezondheid en tolerantie. Ook wil ik ervoor zorgen dat dialogen aantrekkelijk en toegankelijk zijn voor iedereen en wil ik ze interessant maken voor expats, zodat zij kunnen meedoen als deelnemer of als vrijwilliger.

Reageren is niet mogelijk